Компот з аґрусу та смородини

Компот з аґрусу та смородини
4.5
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2,5 л чистої води
  • 1 кг аґруса
  • 0,5 кг червоної смородини
  • 300 г цукру
  • декілька гілочок м'яти

Інструкції:

  1. Очистіть аґрус та смородину від стебел, ретельно промийте та дайте висохнути.
  2. Покладіть ягоди в каструлю разом із цукром та водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  3. Додайте гілочки м'яти та варіть компот протягом 5 хвилин на слабкому вогні.
  4. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою та залиште на 1 годину.
  5. Процідіть компот через сито та розлийте по пляшках. Поставте у холодильник для охолодження.
  6. Компот можна законсервувати на зиму: після варки процідіть через сито та розлийте по стерилізованих банках. Закрутіть кришки та переверніть банки догори дригом, обгорніть ковдрою на 6-8 годин.
  7. Зберігайте консервований компот разом з іншими заготовками на зиму в прохолодному темному місці.

Аґрус та смородина - це прекрасні джерела вітамінів та антиоксидантів. Компот з цих ягід не тільки смачний, але й корисний для здоров'я.