Простий рецепт компоту з аґруса

Простий рецепт компоту з аґруса
4.9
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг аґруса
  • 300 гр цукру
  • невеликий пучок м'яти або меліси (не обов'язково)

Рецепт приготування:

  1. Переберіть аґрус, видаліть плодоніжки та листя, добре промийте та обсушіть.
  2. Стерилізуйте банку на пару, в духовці або будь-яким іншим зручним для вас способом. Прокип'ятіть кришку банки протягом 10 хвилин.
  3. Положіть чисті ягоди та гілочки м'яти в банку, залийте доверху окропом та закрийте кришкою.
  4. Через 15 хвилин відлийте рідину з банки в каструлю, додайте цукор та поставте на вогонь. Помішуючи, прокип'ятіть сироп протягом 5 хвилин після закипання.
  5. Залийте вміст банки киплячим сиропом, закрийте банку кришкою, переверніть догори ногами та укрийте ковдрою. Залиште до повного охолодження.
  6. Перенесіть охолоджений компот з аґрусу в прохолодне місце, захищене від сонячних променів.

Цей смачний та простий рецепт компоту з аґрусу - ідеальний спосіб освіжити себе влітку. Аґрус - дуже корисна ягода, багата на вітамін С та антиоксиданти, які допомагають підтримувати імунітет.