Простий рецепт компоту з аґруса
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг аґруса
- 300 гр цукру
- невеликий пучок м'яти або меліси (не обов'язково)
Рецепт приготування:
- Переберіть аґрус, видаліть плодоніжки та листя, добре промийте та обсушіть.
- Стерилізуйте банку на пару, в духовці або будь-яким іншим зручним для вас способом. Прокип'ятіть кришку банки протягом 10 хвилин.
- Положіть чисті ягоди та гілочки м'яти в банку, залийте доверху окропом та закрийте кришкою.
- Через 15 хвилин відлийте рідину з банки в каструлю, додайте цукор та поставте на вогонь. Помішуючи, прокип'ятіть сироп протягом 5 хвилин після закипання.
- Залийте вміст банки киплячим сиропом, закрийте банку кришкою, переверніть догори ногами та укрийте ковдрою. Залиште до повного охолодження.
- Перенесіть охолоджений компот з аґрусу в прохолодне місце, захищене від сонячних променів.
Цей смачний та простий рецепт компоту з аґрусу - ідеальний спосіб освіжити себе влітку. Аґрус - дуже корисна ягода, багата на вітамін С та антиоксиданти, які допомагають підтримувати імунітет.