Мариновані помідори з морквяним бадиллям

Мариновані помідори з морквяним бадиллям
3.5
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

На кожну 3-л банку:

  • помідори - опціонально
  • 6-8 гілочок морквяного бадилля

На кожен 1 л води:

  • 100 мл оцту 9%
  • 3 ст. л. цукру
  • 1,5 ст. л. солі

Рецепт приготування:

  1. Помідори ретельно вимити та обтерти насухо, морквяне бадилля промити та просушити. Банки для консервації простерилізувати будь-яким зручним для вас способом, жерстяні кришки прокип'ятити протягом 10 хвилин.
  2. В стерильні та сухі банки покласти на дно морквяне бадилля, зверху щільно натрамбувати чисті помідори до самих верхів банок. Влити в банки з помідорами крутий кип'яток так, щоб він дістався до верхів банок. Прикрити банки кришками та залишити на 15 хвилин.
  3. Злити отриманий настій в каструлю, додати сіль з цукром та поставити на вогонь. Після закипання додати оцет, розмішати та зняти з плити. Залити отриманим маринадом помідори з морквяним бадиллям, закатати кришками, перевернути догори дном та укутати ковдрою або рушником.
  4. Після повного остигання банки з помідорами можна зберігати в темному та прохолодному місці. Мариновані помідори з морквяним бадиллям додають аромату та смаку будь-якої страві, а також вони є чудовою закускою до м'ясних та рибних страв.

Додатково можна спробувати додати до маринаду різні спеції, наприклад, часник, горіхи, перець чилі, щоб змінити смак та зробити його більш насиченим. Також цей рецепт можна модифікувати, додавши до нього інші овочі, наприклад, печериці або кабачки. Зберігайте ці мариновані помідори у своєму запасі на зиму та насолоджуйтеся смаком літа у будь-яку пору року.