Груші в сиропі на зиму

Груші в сиропі на зиму
4.9
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5-2 л чистої води
  • 1,5 кг груш невеликого або середнього розміру
  • 0,5-0,6 кг цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 1/2 ч.л. лимонної кислоти

Рецепт приготування:

  1. Груші можна законсервувати в сиропі двома способами: зняти шкірку і залишити плоди цілими або очистити груші від шкірки, плодоніжки, серцевини та нарізати м'якоть на шматочки.
  2. Стерилізуйте банки будь-яким зручним для вас способом, кришки прокип'ятіть протягом 10 хвилин. Щільно утрамбуйте в банки шматочки або цілі груші.
  3. У каструлю налити воду, додати цукор і поставити на вогонь. При постійному перемішуванні довести сироп до кипіння і залити ним груші. Накрити банки кришками і залишити на 5 хвилин.
  4. Злити грушевий сироп у каструлю, поставити на вогонь і ще раз довести до кипіння. Залити киплячим сиропом вміст банок, накрити кришками і залишити на 5 хвилин. Знову злити рідину в каструлю, додати лимонну кислоту, ванільний цукор та, перемішуючи, довести до кипіння.
  5. Залити груші отриманим киплячим сиропом і закатати кришками. Перевернути банки догори дном, укутати ковдрою та залишити на 6-10 годин. Груші в сиропі зберігаються біля 1 року разом з іншими заготівлями на зиму.

Цікаво, що консервовані груші в сиропі - це не тільки смачний десерт, але й відмінний інгредієнт для зимових салатів, десертів і тістечок. Вони додаються до оладок, пирогів, млинців та домашнього морозива. Груші в сиропі також можна подавати з сиром, йогуртом або мюслями, що робить сніданок чи перекус особливо смачним та святковим.