Маринована цвітна капуста на зиму

Маринована цвітна капуста на зиму
4.4
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 великий кочан цвітної капусти
  • 5 маленьких цибулин
  • 1 болгарський перець
  • 1 морква
  • половина красного гострого перцю
  • 30 г цукру на кожен літр води
  • 20 г солі на кожен літр води
  • 10 горошин духмяного перцю на кожну літрову банку
  • 3 бутончики гвоздики на кожну літрову банку
  • 2 лаврових листи на кожну літрову банку
  • 1 ст.л. оцту 9% на кожну літрову банку

Рецепт приготування:

  1. Розібрати цвітну капусту на суцвіття та ретельно промити в прохолодній воді. Моркву очистити та нарізати тонкими кружечками. Болгарський перець помити, видалити насіння та порізати м'якоть на невеликі шматочки. Цибулю очистити (якщо вона велика або середня, її можна нарізати крупними півкільцями). Гострий перець очистити від насіння та порізати на дуже маленькі шматочки.
  2. Банки ретельно помити з содою, обдати їх зсередини окропом та дати їм висохнути. Кришки прокип'ятити протягом 10 хвилин.
  3. Укласти на дно банок перець горошком, лаврові листи, болгарський перець, цибулю, моркву, гострий перець та гвоздику.
  4. Додати до банок з овочами цвітну капусту та залити їх вміст крутим окропом. Накрити банки кришками та залишити на 10 хвилин.
  5. Злити воду в каструлю, додати сіль та цукор у відповідному співвідношенні до кількості води, яка була використана для заповнення банок. Поставити на вогонь та проварити маринад протягом 30 секунд після закипання.
  6. Зняти з вогню та негайно залити маринадом цвітну капусту, додати в кожну банку по ложці оцту та закрити кришками. Перевернути банки догори дном, укутати їх ковдрою та залишити на 10 годин (до повного охолодження).

Цей рецепт маринованої цвітної капусти з болгарським перцем, морквою та цибулею можна використовувати як окрему страву або як гарнір до основної страви. Крім того, такий маринований овоч зберігається досить довго в прохолодному місці, що дозволяє його використовувати у різних стравах протягом тривалого часу. Зазначимо також, що додавання гострого перцю дає ций страві додатковий пікантний смак, який робить її ще більш цікавою.