Як заморозити баклажани на зиму в домашніх умовах
Кухня
Інгредієнти:
- баклажани у будь-якій кількості
- кухонна сіль
Рецепт приготування:
Цей метод підходить для будь-яких сортів баклажанів, але віддайте перевагу світлим гібридам, оскільки вони не містять соланіну, який надає овочу гіркого смаку.
- Промийте баклажани під краном та видаліть плодоніжку.
- Висушіть овочі серветкою або паперовим рушником, наріжте їх острым ножем на кружальця товщиною 1 см.
- Обсипте кружальця сіллю та залиште на деякий час.
- Через 30 хвилин промийте шматочки, викладіть їх на щільну тканину, щоб вбралася зайва волога.
- Велику каструлю з водою доведіть до кипіння. Нарізані баклажани викладіть у друшляк.
- Зануріть баклажани на кілька хвилин у киплячу воду, потім швидко перекладіть у миску з льодом або просто промийте під струменем холодної води.
- Розкладіть кружальця знову на махровий рушник.
- Як тільки волога вбереться, викладіть баклажани одним шаром на кухонну дошку.
- Відправте овочі в морозильну камеру.
- Почекайте, поки баклажани повністю затвердіють, потім перекладіть їх у zip-пакет.
Таку заготівлю можна зберігати у морозилці від 4 до 6 місяців. Немає необхідності розморожувати баклажани перед приготуванням, просто використовуйте їх за потреби.
Цікавий факт:
Баклажани не тільки смачні, але й дуже корисні. Вони містять вітаміни групи B, вітамін C, калій та інші корисні речовини. Також вони багаті на антиоксиданти, які борються з вільними радикалами в організмі та знижують ризик розвитку хронічних захворювань.