Як заморозити баклажани на зиму в домашніх умовах

Як заморозити баклажани на зиму в домашніх умовах
3.9
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Ланч
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • баклажани у будь-якій кількості
  • кухонна сіль

Рецепт приготування:

Цей метод підходить для будь-яких сортів баклажанів, але віддайте перевагу світлим гібридам, оскільки вони не містять соланіну, який надає овочу гіркого смаку.

  1. Промийте баклажани під краном та видаліть плодоніжку.
  2. Висушіть овочі серветкою або паперовим рушником, наріжте їх острым ножем на кружальця товщиною 1 см.
  3. Обсипте кружальця сіллю та залиште на деякий час.
  4. Через 30 хвилин промийте шматочки, викладіть їх на щільну тканину, щоб вбралася зайва волога.
  5. Велику каструлю з водою доведіть до кипіння. Нарізані баклажани викладіть у друшляк.
  6. Зануріть баклажани на кілька хвилин у киплячу воду, потім швидко перекладіть у миску з льодом або просто промийте під струменем холодної води.
  7. Розкладіть кружальця знову на махровий рушник.
  8. Як тільки волога вбереться, викладіть баклажани одним шаром на кухонну дошку.
  9. Відправте овочі в морозильну камеру.
  10. Почекайте, поки баклажани повністю затвердіють, потім перекладіть їх у zip-пакет.

Таку заготівлю можна зберігати у морозилці від 4 до 6 місяців. Немає необхідності розморожувати баклажани перед приготуванням, просто використовуйте їх за потреби.

Цікавий факт:

Баклажани не тільки смачні, але й дуже корисні. Вони містять вітаміни групи B, вітамін C, калій та інші корисні речовини. Також вони багаті на антиоксиданти, які борються з вільними радикалами в організмі та знижують ризик розвитку хронічних захворювань.