Ікра з баклажанів по-одеськи на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 150 мл рослинної олії
- 6 баклажанів
- 6 болгарських перців
- 5 томатів
- 4 зубчики часнику
- 2 цибулини
- сіль - за смаком
Рецепт приготування:
Цю страву можна не тільки консервувати, але й готувати щодня як доповнення до обіду.
- Баклажани ретельно промийте під проточною водою, висушіть і проколіть зубочисткою кілька разів. Разом з перцями відправте їх у розігріту духовку (200 градусів) і запікайте до готовності.
- Овочі необхідно періодично перевертати дерев'яною лопаткою, при цьому перці виймаються з духовки трохи раніше.
- Коли продукти охолонуть, видаліть плодоніжки і зніміть шкірку. Видаліть у перців насіння, а з баклажанів відіжміть гіркий сік. Все подрібніть острым ножем.
- На сковороді розігрійте рослинну олію і обсмажте цибулини до м'якого стану. З томатів зніміть шкіру, попередньо обдавши їх окропом, і також наріжте їх невеликими кубиками. Відправте помідори на сковорідку і тушкуйте разом з цибулею ще чверть години.
- Додайте підготовлені перці та баклажани. Заправте овочі сіллю, перемішайте і томіть на повільному вогні ще 20 хвилин. За кілька хвилин до готовності додайте до овочів подрібнений часник.
- Стерилізовані банки обдайте оцтовою есенцією і розкладіть в них ще гарячу ікру. Закрутіть скляні тари кришками, переверніть їх догори дном і укутайте ковдрою до повного остигання.
Як варіант, до зимової закуски можна додати трохи меленого перцю та свіжої зелені за смаком. Спробуйте експериментувати з різними спеціями та зеленню, щоб знайти ваш унікальний ідеальний смак!