Мариновані огірки з яблучним оцтом

Мариновані огірки з яблучним оцтом
3.6
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • огірки-корнішони (опціонально)

На кожен літр води:

  • 2 ст.л. солі
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. яблучного оцту
  • 1 ч.л. приправи "Прованські трави"

Приготування страви:

  1. Огірки промити, покласти в велику миску, залити холодною водою і залишити на 3 години. Після цього слід воду злити і відрізати кінчики з обох сторін кожного огірка, дати овочам висохнути.
  2. Банки стерилізувати будь-яким способом, кришки прокип'ятити протягом 10 хвилин. Щільно утрамбувати огірки в сухі банки, покласти в кожну банку (ємністю 0,5 л) один шматочок часнику, розрізану вздовж на 2 або 3 частини, додати прованські трави.
  3. Залити вміст банок окропом під самий верх, накрити кришками і залишити на кілька хвилин. Після цього гарячу воду з банки злити в каструлю, додати сіль, цукор (кількість залежить від об'єму води) і довести до кипіння.
  4. Після закипання додати оцет, розмішати і зняти з вогню. Залити киплячим маринадом огірки та відразу ж закатати банки кришками. Перевернути їх догори дном, обгорнути ковдрою та залишити на 10 годин або до повного остигання банок.
  5. Зберігати консервовані огірки з яблучним оцетом у прохолодному приміщенні, захищеному від сонячних променів.

Цікавий факт:

Прованські трави, які використовуються у цьому рецепті, є сумішшю ароматичних трав, які ростуть у регіоні Прованс, на південному сході Франції. Традиційно до прованських трав включають базилік, розмарин, тим'ян, м'яту, естрагон, лавровий лист, орегано та інші. Ці трави додають стравам особливий аромат та смак, а також мають корисні властивості для здоров'я, такі як протизапальні, антиоксидантні та антимікробні ефекти.