Мариновані огірки з яблучним оцтом
Кухня
Інгредієнти:
- огірки-корнішони (опціонально)
На кожен літр води:
- 2 ст.л. солі
- 1 ст.л. цукру
- 1 ст.л. яблучного оцту
- 1 ч.л. приправи "Прованські трави"
Приготування страви:
- Огірки промити, покласти в велику миску, залити холодною водою і залишити на 3 години. Після цього слід воду злити і відрізати кінчики з обох сторін кожного огірка, дати овочам висохнути.
- Банки стерилізувати будь-яким способом, кришки прокип'ятити протягом 10 хвилин. Щільно утрамбувати огірки в сухі банки, покласти в кожну банку (ємністю 0,5 л) один шматочок часнику, розрізану вздовж на 2 або 3 частини, додати прованські трави.
- Залити вміст банок окропом під самий верх, накрити кришками і залишити на кілька хвилин. Після цього гарячу воду з банки злити в каструлю, додати сіль, цукор (кількість залежить від об'єму води) і довести до кипіння.
- Після закипання додати оцет, розмішати і зняти з вогню. Залити киплячим маринадом огірки та відразу ж закатати банки кришками. Перевернути їх догори дном, обгорнути ковдрою та залишити на 10 годин або до повного остигання банок.
- Зберігати консервовані огірки з яблучним оцетом у прохолодному приміщенні, захищеному від сонячних променів.
Цікавий факт:
Прованські трави, які використовуються у цьому рецепті, є сумішшю ароматичних трав, які ростуть у регіоні Прованс, на південному сході Франції. Традиційно до прованських трав включають базилік, розмарин, тим'ян, м'яту, естрагон, лавровий лист, орегано та інші. Ці трави додають стравам особливий аромат та смак, а також мають корисні властивості для здоров'я, такі як протизапальні, антиоксидантні та антимікробні ефекти.