Варення з бананів: солодка солодкість
Кухня
Інгредієнти:
- 4 кг бананів
- 1,5 кг цукру
- 0,5 л чистої води
- 1 ч.л. лимонної кислоти
Рецепт приготування страви:
- Для приготування варення бажано використовувати трохи перестиглі банани. Очистити м'якоть від шкірки і порізати все невеликими кружальцями. Половину бананів розім'яти в пюре за допомогою блендера або картоплем'ялки.
- У мисці з'єднати воду з цукром і поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння і додати лимонну кислоту, перемішати. Додати в миску банани й гарненько перемішати.
- Готувати бананове варення приблизно 70-80 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи. За цей час простерилізувати банки і кришки для консервації варення на зиму. Розлити готове варення по банках і закатати їх кришками, перевернути догори дном і накрити теплою ковдрою.
- Варення з бананів має настоятися в такому положенні до повного охолодження. Потім можна прибрати банки на зберігання в прохолодне приміщення, захищене від сонячних променів.
Бананове варення - це чудовий спосіб зберегти смак літа і насолодитися його корисними властивостями взимку. Воно ідеально підходить для намазування на хліб, випічку або використання як начинки для солодких страв. Спробуйте цей рецепт і порадуйте своїх близьких неперевершеним смаком бананового варення!