Як заморозити кабачки на зиму в домашніх умовах

Як заморозити кабачки на зиму в домашніх умовах
4.4
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • кабачки будь-якого сорту

Рецепт приготування:

Цей метод дозволяє заготовити не тільки кабачки, а й броколі, спаржеву квасолю або цвітну капусту.

  1. Промийте овочі та обріжте кінці з обох боків.
  2. Просушіть кабачки серветкою або паперовим рушником і наріжте їх кружечками або кубиками товщиною не більше 1 см.
  3. Закип'ятіть воду у великій каструлі.
  4. Підготуйте велику миску з льодом, залиту холодною водою.
  5. Невеликими порціями опустіть овочі у киплячу воду та варіть до напівготовності.
  6. Шумівкою вийміть кабачки з гарячої води та перекладіть їх у миску з льодом.
  7. Як тільки овочі охолонуть, вийміть їх ложкою з отворами та викладіть одним шаром на рушник.
  8. Легко підсушені заготівлі розмістіть на кухонній дошці рівномірно, та відправте в морозильну камеру.
  9. Як тільки всі шматочки стануть твердими, перекладіть їх у zip-пакет.
  10. Випустіть повітря з упаковки та застебніть її.
  11. Відправте назад у морозильну камеру на зберігання.

Додаткова порада: Якщо ви плануєте у майбутньому готувати випічку з кабачками, перед бланшуванням їх слід натерти на крупній тертці та опустити в гарячу, а потім льодяну воду у друшляку.

Цікаві факти про кабачки:

Кабачки - це не тільки смачний, але й дуже корисний овоч. Вони містять вітаміни групи B, вітамін C, калій, магній та інші корисні речовини. Заморожування - це чудовий спосіб зберегти всі корисні властивості кабачків на тривалий час. Також заморожені кабачки можна використовувати у різноманітних стравах, від супів до запіканок і смаження.