Як заморозити кабачки на зиму в домашніх умовах

Кухня
Інгредієнти:
- кабачки будь-якого сорту
Рецепт приготування:
Цей метод дозволяє заготовити не тільки кабачки, а й броколі, спаржеву квасолю або цвітну капусту.
- Промийте овочі та обріжте кінці з обох боків.
- Просушіть кабачки серветкою або паперовим рушником і наріжте їх кружечками або кубиками товщиною не більше 1 см.
- Закип'ятіть воду у великій каструлі.
- Підготуйте велику миску з льодом, залиту холодною водою.
- Невеликими порціями опустіть овочі у киплячу воду та варіть до напівготовності.
- Шумівкою вийміть кабачки з гарячої води та перекладіть їх у миску з льодом.
- Як тільки овочі охолонуть, вийміть їх ложкою з отворами та викладіть одним шаром на рушник.
- Легко підсушені заготівлі розмістіть на кухонній дошці рівномірно, та відправте в морозильну камеру.
- Як тільки всі шматочки стануть твердими, перекладіть їх у zip-пакет.
- Випустіть повітря з упаковки та застебніть її.
- Відправте назад у морозильну камеру на зберігання.
Додаткова порада: Якщо ви плануєте у майбутньому готувати випічку з кабачками, перед бланшуванням їх слід натерти на крупній тертці та опустити в гарячу, а потім льодяну воду у друшляку.
Цікаві факти про кабачки:
Кабачки - це не тільки смачний, але й дуже корисний овоч. Вони містять вітаміни групи B, вітамін C, калій, магній та інші корисні речовини. Заморожування - це чудовий спосіб зберегти всі корисні властивості кабачків на тривалий час. Також заморожені кабачки можна використовувати у різноманітних стравах, від супів до запіканок і смаження.