Кабачкова ікра "Пальчики оближеш" із болгарським перцем

Кабачкова ікра "Пальчики оближеш" із болгарським перцем
5.0
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • рослинна олія - 150 мл
  • цибуля - 350 г
  • цукор - 2 ст.л.
  • кабачки - 3,5 кг
  • томатна паста - 150 г
  • морква - 400 г
  • спеції - за смаком
  • оцет 9% - 20 мл
  • болгарський перець - 1,5 кг
  • сіль - 20 г

Рецепт приготування:

Кабачкова ікра з болгарським перцем.

  1. Видаліть середину кабачків з насінням та наріжте кабачки півкільцями.
  2. Моркву наріжте кружечками та додайте до кабачків.
  3. Солодкий перець наріжте соломкою (насіння попередньо видаліть). Тушкуйте овочі протягом сорока хвилин, доки вони не стануть м'якими.
  4. Додайте в овочеву масу сіль, томатну пасту, дві ложки цукру та олію з оцтом.
  5. Обсмажте дрібно порізану цибулю на сковороді, а потім додайте до овочевої маси.
  6. Ікру тушкуйте ще 10-15 хвилин, після чого подрібніть її блендером, потім готуйте ще п'ять хвилин.
  7. Перекладіть заготівлю в банки та добре закрийте кришками. Ікру слід укутати ковдрою на три дні, а потім зберігати в темному прохолодному місці.

Щоб надати кабачковій ікрі на зиму чудовий аромат і ніжний смак, додайте до неї болгарський перець та моркву. Ця страва стане справжньою виручкою під час холодних місяців!