Кабачкова ікра "Пальчики оближеш" із болгарським перцем
Кухня
Інгредієнти:
- рослинна олія - 150 мл
- цибуля - 350 г
- цукор - 2 ст.л.
- кабачки - 3,5 кг
- томатна паста - 150 г
- морква - 400 г
- спеції - за смаком
- оцет 9% - 20 мл
- болгарський перець - 1,5 кг
- сіль - 20 г
Рецепт приготування:
Кабачкова ікра з болгарським перцем.
- Видаліть середину кабачків з насінням та наріжте кабачки півкільцями.
- Моркву наріжте кружечками та додайте до кабачків.
- Солодкий перець наріжте соломкою (насіння попередньо видаліть). Тушкуйте овочі протягом сорока хвилин, доки вони не стануть м'якими.
- Додайте в овочеву масу сіль, томатну пасту, дві ложки цукру та олію з оцтом.
- Обсмажте дрібно порізану цибулю на сковороді, а потім додайте до овочевої маси.
- Ікру тушкуйте ще 10-15 хвилин, після чого подрібніть її блендером, потім готуйте ще п'ять хвилин.
- Перекладіть заготівлю в банки та добре закрийте кришками. Ікру слід укутати ковдрою на три дні, а потім зберігати в темному прохолодному місці.
Щоб надати кабачковій ікрі на зиму чудовий аромат і ніжний смак, додайте до неї болгарський перець та моркву. Ця страва стане справжньою виручкою під час холодних місяців!