Маринована цибуля на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг цибулі (або ріпчатої цибулі)
- 0,5 л води
- 100 мл білого винного оцту
- 1/2 лимона
- 5 горошків чорного перцю
- 2 лаврові листки
- сіль та цукор за смаком
Інструкції:
- Очистіть цибулю та поріжте її тонкими кружечками.
- Розкладіть цибулю на дно чистих банок, додайте 1 чайну ложку солі та залийте лимонним соком, процідженим через сито від кісточок.
- Залийте цибулю водою догори і закрийте кришками. Поставте у холодильник на 24 години.
- Наступного дня додайте в каструлю воду, сіль, цукор, лавровий лист та горошки перцю. Доведіть до кипіння та додайте оцт.
- Промариновану цибулю перекладіть на дуршлаг та ополосніть під холодною водою.
- Додайте цибулю до каструлі з маринадом та варіть протягом 7-8 хвилин.
- Розкладіть цибулю по стерилізованих банках та залийте киплячим маринадом. Закрийте кришками та переверніть банки вниз дном. Оставте на 5-6 годин.
- Готова маринова цибуля готова для подачі до столу через місяць.