Маринована цибуля на зиму

Маринована цибуля на зиму
4.7
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг цибулі (або ріпчатої цибулі)
  • 0,5 л води
  • 100 мл білого винного оцту
  • 1/2 лимона
  • 5 горошків чорного перцю
  • 2 лаврові листки
  • сіль та цукор за смаком

Інструкції:

  1. Очистіть цибулю та поріжте її тонкими кружечками.
  2. Розкладіть цибулю на дно чистих банок, додайте 1 чайну ложку солі та залийте лимонним соком, процідженим через сито від кісточок.
  3. Залийте цибулю водою догори і закрийте кришками. Поставте у холодильник на 24 години.
  4. Наступного дня додайте в каструлю воду, сіль, цукор, лавровий лист та горошки перцю. Доведіть до кипіння та додайте оцт.
  5. Промариновану цибулю перекладіть на дуршлаг та ополосніть під холодною водою.
  6. Додайте цибулю до каструлі з маринадом та варіть протягом 7-8 хвилин.
  7. Розкладіть цибулю по стерилізованих банках та залийте киплячим маринадом. Закрийте кришками та переверніть банки вниз дном. Оставте на 5-6 годин.
  8. Готова маринова цибуля готова для подачі до столу через місяць.