Буряковий хумус

Буряковий хумус
4.7
(6)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг буряку
  • 4 ст.л. тахіни (або 50 г кунжуту)
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч.л. меленого кмину
  • 0,5 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Буряк необхідно запекти в духовці - ретельно вимити, насухо обтерти, загорнути кожен корнеплод у фольгу і відправити в розігріту до 200С духовку на годину-півтори. Вийняти запечений буряк з духовки і залишити в фользі до повного охолодження. Зняти фольгу і очистити охолоджений буряк від шкірки. Також можна сварити буряк: для цього його також не потрібно очищати, потрібно просто вимити і опустити в каструлю з великою кількістю кип'ятку. Варити близько години після закипання, потім вийняти на тарілку і повністю охолодити, після чого очистити від шкірки.
  2. Якщо ви замінюєте тахінну пасту звичайним кунжутом, то кунжут потрібно злегка підсмажити на невеликому вогні (на сухій сковороді),  постійно помішуючи. Після цього подрібнити кунжут в кавомолці. З'єднати всі інгредієнти для бурякового хумусу в блендері. Панірувальні сухарі додавати за необхідності, для загусання маси, також їх може і не знадобитися взагалі.
  3. Збити хумус із буряку до однорідної пюреоподібної консистенції і перекласти в ємність відповідного розміру, з кришкою, що щільно закривається. Зберігати буряковий хумус в холодильнику і подавати холодним, як закуску, з хлібом, чіпсами чи лавашем.

Смачного!

Тепер, коли ви знаєте, як приготувати буряковий хумус, ви можете насолоджуватися цією неймовірно корисною та смачною стравою, яка також додасть кольору вашому столу. Буряк багатий на антиоксиданти, а хумус містить багато корисних білків і вітамінів. Також цей рецепт є відмінною альтернативою класичному горіховому хумусу і підійде для вегетаріанців і веганів. Насолоджуйтесь смаком і користью цієї страви для вашого здоров'я!