Котлети з щуки та свинини з паніруванням
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг філе щуки
- 250 мл молока
- 200 гр білого хліба (м'якуш)
- 1 цибулина
- 100 гр свинячого сала
- 1 яйце
- борошно або панірувальні сухарі для панірування
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Сало і філе щуки промити, порізати на великі шматочки, а потім пропустити через м'ясорубку. Можна подрібнити обидва продукти в блендері. Хліб поламати на шматочки, скласти в окрему миску і залити молоком, залишити на 10-15 хвилин (за цей час періодично перемішувати хліб, щоб він рівномірніше просочився молоком).
- Цибулю почистити і натерти на крупній тертці або порізати дуже маленькими шматочками, з'єднати з фаршем зі щуки і сала. Через зазначений час злити зайве молоко з хлібної м'якоті й додати її в рибний фарш.
- Додати до фаршу сире яйце, сіль, перець, спеції за смаком і перемішати. На пательню влити 3 ст.л. олії та поставити на сильний вогонь. В окрему тарілку всипати борошно або панірувальні сухарі.
- З готового фаршу сформувати невеликі овальні котлети вологими руками, по черзі обваляти їх у паніруванні та викласти на розігріту сковорідку з олією.
- Смажити котлети зі щуки з салом приблизно по 2 хвилини з кожного боку на середньо-сильному полум'ї. Потім зменшити вогонь, прикрити сковорідку кришкою і готувати рибні котлети на невеликому вогні ще кілька хвилин.
- Смажені котлети просочити від зайвого жиру паперовим рушником або серветками. Просмажити наступну партію котлет із фаршу, що залишився, до рум'яної скоринки з обох боків. Подавати готові котлети зі щуки та сала до столу гарячими, з будь-яким соусом на ваш смак. Смачного!
Цікаві факти:
- Щука - це прісноводна риба, яка є багатим джерелом білків та вітамінів, особливо вітаміну D.
- Використання сала в цьому рецепті не тільки додає смаку, але також робить котлети ще більш поживними та ситними.
- Котлети зі щуки та свинини - це популярна страва в українській кухні, але їх можна знайти і в інших кухнях світу.
- Якщо у вас залишиться фарш, він може бути заморожений та використаний для створення інших страв в майбутньому.