Котлети з щуки та свинини з паніруванням

Котлети з щуки та свинини з паніруванням
3.8
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг філе щуки
  • 250 мл молока
  • 200 гр білого хліба (м'якуш)
  • 1 цибулина
  • 100 гр свинячого сала
  • 1 яйце
  • борошно або панірувальні сухарі для панірування
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Сало і філе щуки промити, порізати на великі шматочки, а потім пропустити через м'ясорубку. Можна подрібнити обидва продукти в блендері. Хліб поламати на шматочки, скласти в окрему миску і залити молоком, залишити на 10-15 хвилин (за цей час періодично перемішувати хліб, щоб він рівномірніше просочився молоком).
  2. Цибулю почистити і натерти на крупній тертці або порізати дуже маленькими шматочками, з'єднати з фаршем зі щуки і сала. Через зазначений час злити зайве молоко з хлібної м'якоті й додати її в рибний фарш.
  3. Додати до фаршу сире яйце, сіль, перець, спеції за смаком і перемішати. На пательню влити 3 ст.л. олії та поставити на сильний вогонь. В окрему тарілку всипати борошно або панірувальні сухарі.
  4. З готового фаршу сформувати невеликі овальні котлети вологими руками, по черзі обваляти їх у паніруванні та викласти на розігріту сковорідку з олією.
  5. Смажити котлети зі щуки з салом приблизно по 2 хвилини з кожного боку на середньо-сильному полум'ї. Потім зменшити вогонь, прикрити сковорідку кришкою і готувати рибні котлети на невеликому вогні ще кілька хвилин.
  6. Смажені котлети просочити від зайвого жиру паперовим рушником або серветками. Просмажити наступну партію котлет із фаршу, що залишився, до рум'яної скоринки з обох боків. Подавати готові котлети зі щуки та сала до столу гарячими, з будь-яким соусом на ваш смак. Смачного!

Цікаві факти:

  • Щука - це прісноводна риба, яка є багатим джерелом білків та вітамінів, особливо вітаміну D.
  • Використання сала в цьому рецепті не тільки додає смаку, але також робить котлети ще більш поживними та ситними.
  • Котлети зі щуки та свинини - це популярна страва в українській кухні, але їх можна знайти і в інших кухнях світу.
  • Якщо у вас залишиться фарш, він може бути заморожений та використаний для створення інших страв в майбутньому.