Мандаринове желе

Мандаринове желе
4.3
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 мандарини
  • 1 середній апельсин
  • 4 ст. л. коричневого цукру (або звичайного)
  • 1 ст. л. желатину
  • щіпка шафрану (для прикраси)

Рецепт приготування:

  1. Апельсин з мандаринами залити гарячою водою та залишити на 10-15 хвилин. Злити воду, добре протерти фрукти від вологи, розрізати апельсин навпіл і вичавити весь сік (пропустіть його через сито, щоб відокремити насіння та м'якоть).
  2. Мандарини очистити від шкірки, ретельно вичавити з м'якоті весь сік і змішати його з апельсиновим соком. Желатин насипати в невелику посудину, залити мандариново-апельсиновим соком та залишити на 10 хвилин.
  3. Мандаринову шкірку розтерти з цукром за допомогою дерев'яної маточки або картоплем'ялки, залишити для набрякання желатину. Потім додати приблизно 100 мл води до шкірок, поставити все на вогонь і, помішуючи, нагрівати до повного розчинення цукру. Процідити отриманий сироп через сито.
  4. Желатин з соком поставити на водяну баню і, помішуючи, нагрівати до повного розчинення крихіток (не доводити до кипіння). Зняти посудину з водяної бані і охолодити. Змішати сироп з желатиновим соком, розмішати і розлити суміш по формочкам.
  5. Після повного охолодження поставте мандаринове желе в холодильник, щоб воно застигло протягом 4-8 годин. Прикрасьте готовий десерт за своїм смаком (наприклад, шафраном або фізалісом) та подавайте до столу.

Цей освіжаючий десерт чудово підійде як для сімейного обіду, так і для особливих випадків. Ви зможете насолодитися багатством цитрусових ароматів та задовольнити свої солодкі бажання. Смачного!