Запечений гарбуз у духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг гарбуза
- 1 великий лимон
- 100 гр цукру (або меду, можна змішати 1:1)
- 10 гр вершкового масла
Рецепт приготування страви:
- Форму змастити вершковим маслом, духовку розігріти до 160/180С. Гарбуз очистити від шкірки і насіння, порізати м'якоть невеликими кубиками зі стороною близько 2 см.
- З'єднати у формі для запікання гарбуз із медом або цукром і ретельно перемішати. Лимон очистити від шкірки і порізати м'якоть невеликими шматочками (кісточки всі викинути). Додати подрібнений лимон у форму і перемішати, відправити форму в розігріту духову шафу.
- Готується запечений гарбуз у духовці приблизно півгодини. Потім вийняти форму, за необхідності додати цукор або мед за смаком. Запікати гарбуз у духовці ще 10 хвилин до готовності.
- Вийняти форму з гарбузом і залишити його до повного охолодження. Запечений солодкий гарбуз подається до столу остиглим, ним можна прикрашати випічку або десерти. Приємного чаювання!
Гарбуз містить велику кількість бета-каротину, який сприяє збереженню зору та зміцненню імунної системи. Також гарбуз багатий на антиоксиданти, які допомагають захищати клітини організму від пошкоджень. Насолоджуйтеся цією корисною та смачною стравою!