Запечений гарбуз у духовці

Запечений гарбуз у духовці
4.0
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг гарбуза
  • 1 великий лимон
  • 100 гр цукру (або меду, можна змішати 1:1)
  • 10 гр вершкового масла

Рецепт приготування страви:

  1. Форму змастити вершковим маслом, духовку розігріти до 160/180С. Гарбуз очистити від шкірки і насіння, порізати м'якоть невеликими кубиками зі стороною близько 2 см.
  2. З'єднати у формі для запікання гарбуз із медом або цукром і ретельно перемішати. Лимон очистити від шкірки і порізати м'якоть невеликими шматочками (кісточки всі викинути). Додати подрібнений лимон у форму і перемішати, відправити форму в розігріту духову шафу.
  3. Готується запечений гарбуз у духовці приблизно півгодини. Потім вийняти форму, за необхідності додати цукор або мед за смаком. Запікати гарбуз у духовці ще 10 хвилин до готовності.
  4. Вийняти форму з гарбузом і залишити його до повного охолодження. Запечений солодкий гарбуз подається до столу остиглим, ним можна прикрашати випічку або десерти. Приємного чаювання!

Гарбуз містить велику кількість бета-каротину, який сприяє збереженню зору та зміцненню імунної системи. Також гарбуз багатий на антиоксиданти, які допомагають захищати клітини організму від пошкоджень. Насолоджуйтеся цією корисною та смачною стравою!