Малиновий фраппе з ванільним морозивом

Малиновий фраппе з ванільним морозивом
4.9
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 г малини
  • 200 мл молока
  • 100 г ванільного морозива або пломбіру
  • 50 мл чистої води
  • 1 ст.л. цукру з гіркою
  • 2 ч.л. кокосової стружки

Рецепт приготування:

  1. Половину малини змеліть у блендері та протріть через сито. Сік відлити в окрему посудину, а залишки (мезгу) залити холодною водою та поставити на вогонь.
  2. Після закипання довести суміш до кипіння та варити на слабкому вогні протягом хвилини. Процідіть через сито, додайте цукор, поставте на вогонь та варіть ще хвилину на слабкому вогні.
  3. Охолодіть отриманий сироп, змішайте з віджатим малиновим соком та розмішайте. Промиту й підсушену малину змішайте з льодом, молоком та морозивом і збийте блендером або міксером на високій швидкості до однорідної консистенції.
  4. Розлийте напій по склянках, прикрасьте на свій смак, посипте кокосовою стружкою та подавайте до столу.

Цікави факти:

  • Малина містить велику кількість вітамінів С та К, які допомагають підтримувати імунну систему та захищати організм від захворювань.
  • Крім того, малина містить антиоксиданти, які допомагають захистити організм від шкідливих впливів навколишнього середовища та старіння.
  • Ванільне морозиво можна замінити іншими видами морозива або його можна зовсім не додавати, щоб отримати менш калорійний напій.
  • Якщо ви бажаєте більш насиченого смаку, можна додати більше малини або замість молока використати йогурт.
  • Цей напій можна подавати як десерт або перекус, а також зберігати в холодильнику до години.