Малиновий фраппе з ванільним морозивом
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г малини
- 200 мл молока
- 100 г ванільного морозива або пломбіру
- 50 мл чистої води
- 1 ст.л. цукру з гіркою
- 2 ч.л. кокосової стружки
Рецепт приготування:
- Половину малини змеліть у блендері та протріть через сито. Сік відлити в окрему посудину, а залишки (мезгу) залити холодною водою та поставити на вогонь.
- Після закипання довести суміш до кипіння та варити на слабкому вогні протягом хвилини. Процідіть через сито, додайте цукор, поставте на вогонь та варіть ще хвилину на слабкому вогні.
- Охолодіть отриманий сироп, змішайте з віджатим малиновим соком та розмішайте. Промиту й підсушену малину змішайте з льодом, молоком та морозивом і збийте блендером або міксером на високій швидкості до однорідної консистенції.
- Розлийте напій по склянках, прикрасьте на свій смак, посипте кокосовою стружкою та подавайте до столу.
Цікави факти:
- Малина містить велику кількість вітамінів С та К, які допомагають підтримувати імунну систему та захищати організм від захворювань.
- Крім того, малина містить антиоксиданти, які допомагають захистити організм від шкідливих впливів навколишнього середовища та старіння.
- Ванільне морозиво можна замінити іншими видами морозива або його можна зовсім не додавати, щоб отримати менш калорійний напій.
- Якщо ви бажаєте більш насиченого смаку, можна додати більше малини або замість молока використати йогурт.
- Цей напій можна подавати як десерт або перекус, а також зберігати в холодильнику до години.