Рецепт смузі з моркви
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр моркви
- 250 гр дитячого фруктового пюре (або 1 середнє яблуко сорту Антонівка)
- 200 мл вершків 10% (можна замінити молоком або натуральним йогуртом/кефіром)
- 1,5 ст. меду або цукру (або півбанана)
Рецепт приготування страви:
- Моркву очистити та натерти на великій тертці, скласти у чашу блендера. Яблуко потрібно очистити від серцевини та шкірки, порізати м'якоть невеликими шматочками (вага м'якоті має дорівнювати приблизно 250 гр), додати його до моркви.
- З'єднати яблучно-морквяну масу з вершками/молоком/йогуртом, медом/цукром або очищеним бананом і збити блендером до отримання повністю однорідної консистенції. Подавати морквяну смузі до столу бажано відразу після приготування, прикрасивши подрібненими горіхами або збитими вершками. Смачного!
Смузі з моркви - це ідеальний варіант для тих, хто займається спортом або хоче зберегти своє здоров'я. Морква містить багато вітаміну А, який допомагає покращити зір та зміцнити імунну систему, а також вітаміни С та К, які сприяють здоровому серцю та кровоносним судинам. Крім того, цей смузі містить багато антиоксидантів, які допомагають боротися зі стресом та покращують загальний стан організму.