Калмицький чай - смачний та корисний напій
Кухня
Інгредієнти:
- 700 мл чистої води
- 400 мл молока
- 20 гр чорного чаю (байхового)
- 1-2 ст. вершкового масла
- мелений мускатний горіх до смаку
- пів-ч.л. солі (або за смаком)
Рецепт приготування страви:
- Воду влити в каструлю та поставити на вогонь, довести до температури 80-90С (але не до кипіння). Потім додати чай, розмішати і довести до кипіння.
- Потім посолити, влити підігріте до теплої температури молоко та розмішати, знову довести до кипіння. Додати вершкове масло, мелений мускатний горіх і розмішати до однорідного кольору. Зняти каструлю з вогню та накрити кришкою, залишити калмицький чай на 15 хвилин.
- Зняти кришку, розлити гарячий калмицький чай по чашках та подавати до столу. Приємного чаювання!
Калмицький чай можна подавати з печивом чи варениками, щоб створити справжню атмосферу справжньої гостинності. Даний напій має велику кількість корисних властивостей для здоров'я, тому рекомендується додавати його до щоденної дієти. Насолоджуйтесь смаком та користуйтеся всіма його перевагами!