Компот з яблук та груш
Інгредієнти:
- 3,5 л чистої води
- 8 груш
- 5 яблук
- 150 г цукру
- щіпка ванільного цукру або лимонної кислоти за смаком
Рецепт приготування:
- В каструлю налити воду, поставити на вогонь та довести до кипіння.
- Під час очікування вимийте фрукти, видаліть серцевину та поріжте м'якоть разом з шкіркою на невеликі шматочки.
- Додайте цукор та фрукти в киплячу воду. Варіть компот, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин при слабкому кипінні.
- Після 10 хвилин, зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою та залиште до повного остигання.
- Процедіть компот через сито, перелийте в пляшку, закрийте кришкою та відправте в холодильник до повного охолодження.
- Подавайте грушево-яблучний компот бажано в охолодженому вигляді.
Щоб законсервувати компот на зиму, потрібно заздалегідь простерилізувати банки та проварити протягом 10 хвилин бляшані кришки. Після 15 хвилин варіння, перелити зміст каструлі разом з фруктами в банки, закатати кришками, перевернути та укутати ковдрою. Після повного остигання, банки можна перевернути у нормальне становище і відправити для зберігання в прохолодне темне місце.
Грушево-яблучний компот є не тільки смачним напоєм, але й корисним для здоров'я. Яблука та груші містять велику кількість вітамінів та антиоксидантів, які підтримують імунну систему та допомагають боротися зі стресом. Також компот має певні властивості, які можуть допомогти зняти дискомфорт у горлі під час застуди або грипу.
Інші інгредієнти, які можна додати до цього рецепту, - це кориця, мед або імбир. Кориця додасть компоту теплий аромат, мед зробить його солодшим, а імбир додасть гостроти та поживних речовин. Експериментуйте з інгредієнтами та додавайте ті, які вам найбільше подобаються.
Завжди можна додати інший вид фрукту до цього рецепту, такий як абрикоси або персики. Цей компот - ідеальний напій для весняних та літніх днів, коли свіжі фрукти в першу чергу на піку сезону. Він чудово підійде для вечері на терасі чи у саду, і буде найкращим доповненням до будь-якої страви.