Як приготувати морс зі замороженої журавлини

Як приготувати морс зі замороженої журавлини
4.3
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 л чистої води
  • 0,5-0,6 кг замороженої журавлини
  • 300 гр цукру чи меду

Рецепт приготування страви:

  1. Журавлину відкинути на друшляк і залишити на півгодини-годину при кімнатній температурі.
  2. Майже повністю розморожену ягоду подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки.
  3. Ягідне пюре залити теплою водою, ретельно розмішати та залишити на 15 хвилин.
  4. Сито застелити шаром марлі та процідити через нього отриманий розчин.
  5. Журавлинний морс повністю остудити, додати цукор або мед і розмішувати до повного розчинення.
  6. Подавати морс із заморожених журавлин до столу охолодженим. Смачного!

Журавлина містить велику кількість вітаміну С, який допомагає зміцнити імунну систему та боротися з простудними захворюваннями. Також цей напій має антиоксидантні властивості, які допомагають захистити клітини від пошкоджень та запобігають розвитку серцево-судинних захворювань.