Як приготувати морс зі замороженої журавлини
Кухня
Інгредієнти:
- 2 л чистої води
- 0,5-0,6 кг замороженої журавлини
- 300 гр цукру чи меду
Рецепт приготування страви:
- Журавлину відкинути на друшляк і залишити на півгодини-годину при кімнатній температурі.
- Майже повністю розморожену ягоду подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки.
- Ягідне пюре залити теплою водою, ретельно розмішати та залишити на 15 хвилин.
- Сито застелити шаром марлі та процідити через нього отриманий розчин.
- Журавлинний морс повністю остудити, додати цукор або мед і розмішувати до повного розчинення.
- Подавати морс із заморожених журавлин до столу охолодженим. Смачного!
Журавлина містить велику кількість вітаміну С, який допомагає зміцнити імунну систему та боротися з простудними захворюваннями. Також цей напій має антиоксидантні властивості, які допомагають захистити клітини від пошкоджень та запобігають розвитку серцево-судинних захворювань.