Листковий пиріг з куркою та грибами
Час приготування:
60 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового дріжджового тіста
- 400 г шампіньйонів
- 200-250 г курячого філе
- 1 цибулина
- 1 яйце + 1 жовток
- 50 г твердого сиру
- декілька гілочок петрушки
- сіль, перець за смаком
- рослинна олія для смаження
Рецепт приготування:
- Листкове тісто накрити харчовою плівкою та залишити при кімнатній температурі до повного розморожування.
- Куряче філе промити, обсушити і нарізати на дрібні шматочки. На сковороді розігріти пару ложок рослинної олії і викласти нарізане м'ясо. Смажити м'ясо на середньому вогні, помішуючи, близько 5-7 хвилин, після чого переложити на окрему тарілку.
- Цибулю очистити та дрібно нарізати, гриби ретельно помити та нарізати невеликими шматочками. На сковороді розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії та підсмажити на ній цибулю до золотистого кольору на слабкому вогні.
- Додати на сковороду шампіньйони та смажити їх з цибулею на невеликому вогні близько 15 хвилин, періодично помішуючи. Ближче до кінця посолити та поперчити гриби за смаком, перекласти на окрему тарілку і залишити охолоджуватись.
- Змішати в одній мисці підсмажену курку з грибами, цибулею, натертим сиром, сирим яйцем, дрібно нарізаною зеленню та перемішати.
- Форму для запікання змастити рослинною олією та підігріти духовку до 180 градусів.
- Зі листкового тіста сформувати круг тіста та вкласти його на дно форми (тісто повинно повністю закривати борти форми). На тісто викласти начинку з курки та грибів.
- З тіста що залишилось, зробити смужки та прикрасити ними поверхню пирога у вигляді решітки. Жовток змішати в невеликій мисочці з 2 ст.л. молока та помастити отриманою сумішшю поверхню пирога.
- Випікати листковий пиріг з куркою та грибами до золотистого кольору близько 40 хвилин. Вийняти форму, залишити на 10-15 хвилин остигати і нарізати пиріг порційними шматочками. Готовий пиріг з листкового тіста смачний як у гарячому, так і охолодженому вигляді. Смачного!
Цей рецепт - ідеальний варіант для вечері з родиною або друзями. Він простий у приготуванні, але має чудовий смак та аромат. Замість курки можна використовувати інші види м'яса або навіть замінити його на ковбасу для отримання різноманітності. Також можна додати до начинки болгарський перець або інші овочі за смаком. Спробуйте цей рецепт і створіть свою унікальну версію цього відмінного пирога.
Отже, нехай цей рецепт смачного листкового пирога з куркою та грибами стане вашим улюбленим та часто використовуваним рецептом. Він точно стане хітом на будь-якому заході та зробить ваші різдвяні свята та інші особливі дні ще більш смачними та запам'ятовуються надовго.