Горіхові равлики в домашніх умовах

Горіхові равлики в домашніх умовах
4.7
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г просіяного борошна
  • 150 г цукру
  • 100 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • 6 ст.л. грецьких горіхів
  • 6 ст.л. ізюму (можна менше)
  • 5 г дріжджів
  • 2 ч.л. кориці
  • 1 яйце
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте 100 г цукру, дріжджі та щіпку солі. Перемішайте декілька разів ложкою.
  2. У іншій ємності змішайте яйце, підігріте молоко та 30 г розтопленого вершкового масла. Збийте масу до однорідності та поступово додавайте просіяне борошно.
  3. Спочатку вимішуйте тісто ложкою, а потім – руками на робочій поверхні. При необхідності додайте більше борошна, щоб маса стала м'якою та не прилипала до рук.
  4. Сформуйте невеликий шар та накрийте його чистим рушником. Залиште на годину, щоб тісто піднялося. Якщо цього не сталося – відправте його в теплу духовку.
  5. По закінченню часу розкачайте тонкий прямокутний пласт. Намажте його м'яким вершковим маслом, а зверху посипте залишками цукру, меленими горіхами, ізюмом та корицею. Рівномірно розподіліть начинку, залишивши трохи вільного краю.
  6. Згорніть тісто рулетом. Наріжте його кружечками товщиною не більше 2 см. Використовуйте лише гострий, добре наточений ніж.
  7. Лист застеліть пергаментним папером. Викладіть на нього отримані "улітки" на достатній відстані одна від одної. Змастіть їх жовтком і, за бажанням, посипте цукром.
  8. Випікайте в духовці (180 градусів) від 20 хвилин до півгодини. За цей час повинна з'явитися золотиста скоринка, а серцевина залишиться м'якою.

Цікаво:

Якщо вдома немає ізюму, замість нього можна використовувати курагу або чорнослив. Ще один варіант – замість сухофруктів зробити начинку з суміші різних видів горіхів. Це додасть вашим рулетикам особливого смаку та аромату.