Горіхові равлики в домашніх умовах
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г просіяного борошна
- 150 г цукру
- 100 мл молока
- 50 г вершкового масла
- 6 ст.л. грецьких горіхів
- 6 ст.л. ізюму (можна менше)
- 5 г дріжджів
- 2 ч.л. кориці
- 1 яйце
- щіпка солі
Рецепт приготування:
- У глибокій мисці змішайте 100 г цукру, дріжджі та щіпку солі. Перемішайте декілька разів ложкою.
- У іншій ємності змішайте яйце, підігріте молоко та 30 г розтопленого вершкового масла. Збийте масу до однорідності та поступово додавайте просіяне борошно.
- Спочатку вимішуйте тісто ложкою, а потім – руками на робочій поверхні. При необхідності додайте більше борошна, щоб маса стала м'якою та не прилипала до рук.
- Сформуйте невеликий шар та накрийте його чистим рушником. Залиште на годину, щоб тісто піднялося. Якщо цього не сталося – відправте його в теплу духовку.
- По закінченню часу розкачайте тонкий прямокутний пласт. Намажте його м'яким вершковим маслом, а зверху посипте залишками цукру, меленими горіхами, ізюмом та корицею. Рівномірно розподіліть начинку, залишивши трохи вільного краю.
- Згорніть тісто рулетом. Наріжте його кружечками товщиною не більше 2 см. Використовуйте лише гострий, добре наточений ніж.
- Лист застеліть пергаментним папером. Викладіть на нього отримані "улітки" на достатній відстані одна від одної. Змастіть їх жовтком і, за бажанням, посипте цукром.
- Випікайте в духовці (180 градусів) від 20 хвилин до півгодини. За цей час повинна з'явитися золотиста скоринка, а серцевина залишиться м'якою.
Цікаво:
Якщо вдома немає ізюму, замість нього можна використовувати курагу або чорнослив. Ще один варіант – замість сухофруктів зробити начинку з суміші різних видів горіхів. Це додасть вашим рулетикам особливого смаку та аромату.