Літній пудинг з ягодами
Кухня
Інгредієнти:
- 300г полуниці
- 250г журавлини
- 100г червоної смородини
- 500г малини або інших ягід на вибір
- 175г цукрової пудри
- 7 ломтиків білого хліба
Рецепт приготування:
- Вимийте усі ягоди та обсушіть їх сухим паперовим рушником.
- Відокремте полуницю від інших ягід та поставте її окремо.
- Поставте цукор та 3 ст. л. води на вогонь та доведіть до кипіння, помішуючи, поки цукор не розчиниться.
- Додайте до цукру інші ягоди, окрім полуниці, та варіть на слабкому вогні протягом 3 хвилин, помішуючи 2-3 рази. Ягоди стануть м'якими та насиченими темно-червоним соком.
- Отриманий сік процідіть через сито, відокремивши його від ягід.
- Накрийте миску плівкою, так щоб краї плівки виступали на 15см з-за меж миски.
- Відріжте краї хліба та поріжте його на кусочки. Чотири куски поріжте на половини, щоб отримати 2 рівні прямокутники з кожного куска, а ще 2 куски поріжте на 4 трикутники.
- Занурте кожен кусок хліба в отриманий сік на декілька секунд, щоб хліб покрився соком. Розташуйте кусочки хліба в мисці, починаючи з нижньої частини, так, щоб прямокутні куски хліба чергувалися з трикутними. На кожний шар хліба покладіть ложкою підсолоджені ягоди, додавши декілька цілих ягід полуниці.
- Закрийте пудинг залишками хліба та обріжте краї плівки.
- Зберігайте залишки соку. Натягніть плівку поверх миски та накрийте тарілкою, щоб утворити тиск. Поставте у холодильник на 6 годин або на ніч.
- Перед подачею, відкрийте плівку та переверніть пудинг на тарілку. Підкресліть смак ягідного пудингу, додавши залишки соку та свіжі ягоди. Подайте зі збитими вершками.
Літній пудинг з ягодами - це чудовий спосіб насолодитися свіжими літніми ягодами та створити смачний десерт з мінімальними зусиллями. Варіюйте складові за власним смаком та насолоджуйтеся цим легким та свіжим десертом влітку.