Літній пудинг з ягодами

Літній пудинг з ягодами
4.6
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Вечеря, Перекус
Час приготування: 10 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300г полуниці
  • 250г журавлини
  • 100г червоної смородини
  • 500г малини або інших ягід на вибір
  • 175г цукрової пудри
  • 7 ломтиків білого хліба

Рецепт приготування:

  1. Вимийте усі ягоди та обсушіть їх сухим паперовим рушником.
  2. Відокремте полуницю від інших ягід та поставте її окремо.
  3. Поставте цукор та 3 ст. л. води на вогонь та доведіть до кипіння, помішуючи, поки цукор не розчиниться.
  4. Додайте до цукру інші ягоди, окрім полуниці, та варіть на слабкому вогні протягом 3 хвилин, помішуючи 2-3 рази. Ягоди стануть м'якими та насиченими темно-червоним соком.
  5. Отриманий сік процідіть через сито, відокремивши його від ягід.
  6. Накрийте миску плівкою, так щоб краї плівки виступали на 15см з-за меж миски.
  7. Відріжте краї хліба та поріжте його на кусочки. Чотири куски поріжте на половини, щоб отримати 2 рівні прямокутники з кожного куска, а ще 2 куски поріжте на 4 трикутники.
  8. Занурте кожен кусок хліба в отриманий сік на декілька секунд, щоб хліб покрився соком. Розташуйте кусочки хліба в мисці, починаючи з нижньої частини, так, щоб прямокутні куски хліба чергувалися з трикутними. На кожний шар хліба покладіть ложкою підсолоджені ягоди, додавши декілька цілих ягід полуниці.
  9. Закрийте пудинг залишками хліба та обріжте краї плівки.
  10. Зберігайте залишки соку. Натягніть плівку поверх миски та накрийте тарілкою, щоб утворити тиск. Поставте у холодильник на 6 годин або на ніч.
  11. Перед подачею, відкрийте плівку та переверніть пудинг на тарілку. Підкресліть смак ягідного пудингу, додавши залишки соку та свіжі ягоди. Подайте зі збитими вершками.

Літній пудинг з ягодами - це чудовий спосіб насолодитися свіжими літніми ягодами та створити смачний десерт з мінімальними зусиллями. Варіюйте складові за власним смаком та насолоджуйтеся цим легким та свіжим десертом влітку.