Рецепт ожино-лимонного десерту з безе
Кухня
Інгредієнти:
- 600 мл жирних вершків
- 3 столові ложки сахарної пудри
- 6 ст.л. сиру
- 200 г ожини
- сік 1 лимона
Для безе:
- 2 великі яєчні білки
- 140 г сахарної пудри
- 1 чайна ложка кукурудзяної муки
- 1 чайна ложка білого винного оцту
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 100/120 °C та підготуйте противень з покриттям для запікання.
- Щоб зробити безе, збийте яєчні білки в мисці до стійких піків. Додайте половину цукру та знову збийте, доки маса не стане блискучою і щільною.
- Додайте залишок цукру, кукурудзяну муку, білий винний оцет та знову збийте. Покладіть 6 ст.л. цієї суміші на покриття для запікання та печіть на нижній полиці протягом 1 години, доки безе не стане хрустким та легко не від'єднується від покриття. Охолодіть.
- Збийте вершки у великій мисці, просійте сахарну пудру та знову збийте до м'яких піків. Охолодіть.
- Змішайте сир з соком лимона. При подачі на стіл, додайте до кожної порції ст. л. лимонного творогу, на верх половину збитих вершків, потім розбити безе на невеликі шматочки та додайте до десерту. На верх додайте розмельчену ежевику та ще один шар відібитих вершків та безе.
- Для прикраси десерту можна використати квіти за власним бажанням.
- Ожино-лимонний десерт з безе готовий! Спробуйте його на смак, і ви точно не залишитесь байдужими до його смаку та текстури.
Ще один цікавий факт про цей десерт - він ідеально підійде як для домашньої вечері, так і для святкового столу. Цей десерт можна приготувати заздалегідь та зберігати у холодильнику, щоб він був готовий для сервірування в будь-який зручний момент.
Також, цей десерт можна змінювати та доповнювати залежно від ваших смакових уподобань. Замість ожини можна використовувати будь-яку іншу ягоду або фрукт, наприклад, малину, полуницю або червону смородину. А лимонний крем можна замінити на апельсиновий або грейпфрутовий. Експериментуйте та насолоджуйтеся новими смаками!