Полуничний зефірний мус
Кухня
Інгредієнти:
- 250 г свіжої полуниці
- 25 г цукрової пудри
- 140 г зефіру
- 200 мл жирних вершків
Рецепт приготування:
- Покладіть полуницю (за винятком 2 великих ягід) в каструлю разом з водою та цукром. Варіть на середньому вогні протягом близько 3 хвилин, поки ягоди не стануть м'якими. Роздавіть ягоди виделкою, додайте зефір до гарячої полуниці та перемішуйте, доки зефір не розчиниться та суміш не стане однорідною. Дайте охолонути.
- Збивайте вершки до того часу, поки вони не почнуть тримати форму. Додайте вершки в охолоджену суміш з полуницею, потім ложкою викладіть десерт в окремі формочки та поставте в холодильник на 2 години. Через годину охолодження розріжте 2 полуниці поперек та вставте їх зверху в кожен десерт для прикраси. Залиште ще на годину в холодильнику. Подавайте охолодженим.
Цікаві факти про полуницю:
- Полуниця містить велику кількість вітаміну С та антиоксидантів, які допомагають зберігати здоров'я шкіри.
- У США щорічно відзначають Національний день полуниці, який припадає на третій понеділок червня.
- Полуниця - це одна з найбільш дорогих ягід у світі, адже її не так легко вирощувати та збирати.
- Полуниця містить природні кислоти, які можуть допомогти знизити ризик розвитку запалення ясен та пародонтозу.
- У середньовічній Європі полуниця вважалася символом добра та чистоти, і використовувалася як інгредієнт у приготуванні ліків від різних захворювань.
- Полуниця містить відносно велику кількість волокон, які можуть допомогти в підтримці здорової травної системи.