Полуничний зефірний мус

Полуничний зефірний мус
3.6
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г свіжої полуниці 
  • 25 г цукрової пудри
  • 140 г зефіру
  • 200 мл жирних вершків

Рецепт приготування:

  1. Покладіть полуницю (за винятком 2 великих ягід) в каструлю разом з водою та цукром. Варіть на середньому вогні протягом близько 3 хвилин, поки ягоди не стануть м'якими. Роздавіть ягоди виделкою, додайте зефір до гарячої полуниці та перемішуйте, доки зефір не розчиниться та суміш не стане однорідною. Дайте охолонути.
  2. Збивайте вершки до того часу, поки вони не почнуть тримати форму. Додайте вершки в охолоджену суміш з полуницею, потім ложкою викладіть десерт в окремі формочки та поставте в холодильник на 2 години. Через годину охолодження розріжте 2 полуниці поперек та вставте їх зверху в кожен десерт для прикраси. Залиште ще на годину в холодильнику. Подавайте охолодженим.

Цікаві факти про полуницю:

  • Полуниця містить велику кількість вітаміну С та антиоксидантів, які допомагають зберігати здоров'я шкіри.
  • У США щорічно відзначають Національний день полуниці, який припадає на третій понеділок червня.
  • Полуниця - це одна з найбільш дорогих ягід у світі, адже її не так легко вирощувати та збирати.
  • Полуниця містить природні кислоти, які можуть допомогти знизити ризик розвитку запалення ясен та пародонтозу.
  • У середньовічній Європі полуниця вважалася символом добра та чистоти, і використовувалася як інгредієнт у приготуванні ліків від різних захворювань.
  • Полуниця містить відносно велику кількість волокон, які можуть допомогти в підтримці здорової травної системи.