Полуничне парфе
Кухня
Інгредієнти:
- 350 г бисквіту
- полуничний джем високої якості
- для прикрашання: полуниця, малиновий лікер або крем де Кассіс
- 400 г нарізаної кубиками полуниці
- 1 столова ложка цукрової пудри
- 500 г ванільного (заварного) крему
- 280 г легко збитих вершків
Рецепт:
- Нарізати бисквіт на ломтики та залити джемом.
- Нарізати полуницю та додати її до бисквіту, посипати цукровою пудрою.
- Розподілити масу на 6 порцій та збризнути лікером на кожну порцію.
- Додати шар крему та збитих вершків на кожну порцію.
- Прикрасити полуницею та подавати охолодженим.
Цікавий факт:
Полуниця містить велику кількість вітаміну С та антиоксидантів, що корисно для здоров'я. Також, полуничне парфе можна прикрасити листям м'яти, щоб додати свіжості та аромату.