Лінивий торт з печива

Лінивий торт з печива
3.7
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л молока
  • 400-500 гр пісочного або цукрового печива
  • 4 яйця
  • 200 гр цукру
  • 120 гр вершкового масла
  • 4 ст.л. борошна
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця вийняти з холодильника і залишити на 10 хвилин у кімнатній температурі. Половину молока влити в каструлю і довести до гарячого стану (воно має майже почати кипіти).
  2. Яйця почати збивати міксером, поступово всипати цукор. Збивати яйця з цукром близько 5 хвилин до утворення пишної світлої маси. Не перестаючи збивати, влити гаряче молоко і змішувати до повної однорідності.
  3. Молоко, що залишилося, влити в каструлю і поставити на вогонь. У яєчну суміш всипати борошно, збиваючи крем міксером на низькій швидкості. Щойно молоко закипить, зменшити вогонь і додати до нього яєчний крем.
  4. Готувати заварний крем для торта з печива при слабкому кипінні приблизно 2-3 хвилини, безперервно помішуючи. Зняти каструлю з вогню, додати ванільний цукор, вершкове масло і швидко розмішати до повного розчинення.
  5. На дно форми (форма може бути будь-якою - круглою, квадратною або прямокутною) викласти один шар печива. Воно має повністю закрити все дно, намагайтеся не залишати прогалин між печивом.
  6. Покрити печиво рівномірним шаром заварного крему. Знову викласти печиво, покрити кремом і так прошарувати весь торт печивом і кремом. Останній шар має бути з печива. Залишити форму з ледачим тортом із печива на 6-8 годин у холодильнику.
  7. Потім вийняти форму, обережно перевернути торт на плоску тарілку і прикрасити на свій смак. Прикрасити домашній торт можна подрібненим печивом або горіхами. Як бачите, в домашніх умовах можна швидко приготувати смачний торт із печива. Приємного чаювання!

Цікавий факт: Винахідником торта є Джозеф Крем, американський кондитер, який уперше запатентував процес виробництва печива 1912 року. Він назвав його "ледачим тортом", оскільки приготування цього десерту було надзвичайно простим і швидким. Відтоді ледачий торт став популярними домашніми ласощами, які тішать нас своїм смаком і ароматом.