Лінивий торт з печива
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л молока
- 400-500 гр пісочного або цукрового печива
- 4 яйця
- 200 гр цукру
- 120 гр вершкового масла
- 4 ст.л. борошна
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Яйця вийняти з холодильника і залишити на 10 хвилин у кімнатній температурі. Половину молока влити в каструлю і довести до гарячого стану (воно має майже почати кипіти).
- Яйця почати збивати міксером, поступово всипати цукор. Збивати яйця з цукром близько 5 хвилин до утворення пишної світлої маси. Не перестаючи збивати, влити гаряче молоко і змішувати до повної однорідності.
- Молоко, що залишилося, влити в каструлю і поставити на вогонь. У яєчну суміш всипати борошно, збиваючи крем міксером на низькій швидкості. Щойно молоко закипить, зменшити вогонь і додати до нього яєчний крем.
- Готувати заварний крем для торта з печива при слабкому кипінні приблизно 2-3 хвилини, безперервно помішуючи. Зняти каструлю з вогню, додати ванільний цукор, вершкове масло і швидко розмішати до повного розчинення.
- На дно форми (форма може бути будь-якою - круглою, квадратною або прямокутною) викласти один шар печива. Воно має повністю закрити все дно, намагайтеся не залишати прогалин між печивом.
- Покрити печиво рівномірним шаром заварного крему. Знову викласти печиво, покрити кремом і так прошарувати весь торт печивом і кремом. Останній шар має бути з печива. Залишити форму з ледачим тортом із печива на 6-8 годин у холодильнику.
- Потім вийняти форму, обережно перевернути торт на плоску тарілку і прикрасити на свій смак. Прикрасити домашній торт можна подрібненим печивом або горіхами. Як бачите, в домашніх умовах можна швидко приготувати смачний торт із печива. Приємного чаювання!
Цікавий факт: Винахідником торта є Джозеф Крем, американський кондитер, який уперше запатентував процес виробництва печива 1912 року. Він назвав його "ледачим тортом", оскільки приготування цього десерту було надзвичайно простим і швидким. Відтоді ледачий торт став популярними домашніми ласощами, які тішать нас своїм смаком і ароматом.