Рецепт: Торт Смарагдова черепаха
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для торта черепаха:
- 450 гр борошна
- 400 гр згущеного молока
- 1 яйце
- 1 ч.л. соди (гашеної оцтом)
Крем для торта Смарагдова черепаха:
- 0,5 л молока
- 200 гр вершкового масла
- 200 гр цукру
- 2 яйця
- 2 ст.л. борошна
- 10 гр ванільного цукру
- + 300 гр ківі
Рецепт приготування страви:
- Приготувати заварний крем для торта Смарагдова черепаха. Молоко влити в каструлю і поставити на вогонь. Яйця вбити в миску, всипати борошно і ретельно розмішати виделкою до повної однорідності.
- Щойно молоко закипить, зменшити вогонь до найслабшого і всипати в нього тонкою цівкою ванільний і звичайний цукор. Збиваючи яєчне тісто виделкою, вливати до нього по ложці гаряче підсолоджене молоко. Таким чином влити приблизно чверть молока в яєчну суміш.
- Помішуючи кипляче молоко в каструлі, влити в нього тонкою цівкою яєчну масу. Помішуючи ложкою або вінчиком, готувати заварний крем до загусання (1-2 хвилини). Зняти каструлю з вогню, додати вершкове масло і ретельно розмішати до його розчинення. Накрити каструлю з кремом кришкою.
- Приготувати тісто для торта Смарагдова черепаха. Для цього спочатку просіяти борошно через сито в миску. Влити згущене молоко в окрему миску, додати яйце і збити міксером до однорідності. З'єднати масу зі згущеного молока та половину борошна, перемішати.
- Соду погасити оцтом і вмішати в тісто на згущеному молоці. Потім всипати борошно, що залишилося, і вимішати м'яке тісто, що не липне до рук. Викласти кулю на присипаний борошном стіл і трохи вимісити її руками.
- З тіста скачати "ковбаску" і розрізати її на 8 частин. При цьому 4-5 шматочків побільше, а решта - трохи менші. Розкачати з кожного шматка тіста круглий пласт близько 20 см на присипаній борошном поверхні. Останні 3-4 коржі мають бути в діаметрі меншими на 1-3 см. Наколоти кожен пласт виделкою в кількох місцях. Щоб коржі вийшли рівними, вирізайте їх великою тарілкою потрібного діаметра.
- Приготувати коржі для торта Черепаха на пательні або в духовці за 180/200С (10-12 хвилин). Для цього поставити сковороду на вогонь і сильно її розігріти. На розпечену сковороду покласти один корж для торта. Через пару хвилин або коли він зарум'яниться - перевернути його на інший бік.
- Таким чином просмажити всі інші коржі. Якщо ви хочете спекти коржі для торта в духовці, деко потрібно застелити пергаментним папером або гарненько присипати борошном. Готові коржі остудити на решітці.
- Ківі для торта Черепаха потрібно очистити і тонко порізати. Скласти коржі з кремом на тарілку в такій послідовності: найбільший корж, заварний крем, наступний корж, крем тощо. Складати коржі потрібно за зменшенням у діаметрі, щоб верхній був найменшим.
- Поверхню і боки торт змастити заварним кремом, що залишився, і прикрасити ківі. Половинку ківі розрізати вздовж на дві частини, одну четвертинку покласти як "голову черепахи", а другу розрізати на дві частини і зробити з них "лапи". "Оченята" черепасі можна зробити шматочками шоколаду або просто злегка надрізати ножем.
- Залишити торт Смарагдова черепаха на 4-6 годин у холодильнику для просочення. Потім вийняти страву, нарізати торт із ківі порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Цікавий факт: Назва "Смарагдова черепаха" походить від виду торта, який нагадує черепаху зеленого кольору. Зелений колір виходить завдяки використанню ківі в кремі та в якості прикраси. Цей торт є не лише смачним десертом, а й естетично привабливим шедевром, який зможе прикрасити будь-яке свято чи особливу подію.