Рецепт: Торт Смарагдова черепаха

Рецепт: Торт Смарагдова черепаха
4.9
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 270 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для торта черепаха:

  • 450 гр борошна
  • 400 гр згущеного молока
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. соди (гашеної оцтом)

Крем для торта Смарагдова черепаха:

  • 0,5 л молока
  • 200 гр вершкового масла
  • 200 гр цукру
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. борошна
  • 10 гр ванільного цукру
  • + 300 гр ківі

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати заварний крем для торта Смарагдова черепаха. Молоко влити в каструлю і поставити на вогонь. Яйця вбити в миску, всипати борошно і ретельно розмішати виделкою до повної однорідності.
  2. Щойно молоко закипить, зменшити вогонь до найслабшого і всипати в нього тонкою цівкою ванільний і звичайний цукор. Збиваючи яєчне тісто виделкою, вливати до нього по ложці гаряче підсолоджене молоко. Таким чином влити приблизно чверть молока в яєчну суміш.
  3. Помішуючи кипляче молоко в каструлі, влити в нього тонкою цівкою яєчну масу. Помішуючи ложкою або вінчиком, готувати заварний крем до загусання (1-2 хвилини). Зняти каструлю з вогню, додати вершкове масло і ретельно розмішати до його розчинення. Накрити каструлю з кремом кришкою.
  4. Приготувати тісто для торта Смарагдова черепаха. Для цього спочатку просіяти борошно через сито в миску. Влити згущене молоко в окрему миску, додати яйце і збити міксером до однорідності. З'єднати масу зі згущеного молока та половину борошна, перемішати.
  5. Соду погасити оцтом і вмішати в тісто на згущеному молоці. Потім всипати борошно, що залишилося, і вимішати м'яке тісто, що не липне до рук. Викласти кулю на присипаний борошном стіл і трохи вимісити її руками.
  6. З тіста скачати "ковбаску" і розрізати її на 8 частин. При цьому 4-5 шматочків побільше, а решта - трохи менші. Розкачати з кожного шматка тіста круглий пласт близько 20 см на присипаній борошном поверхні. Останні 3-4 коржі мають бути в діаметрі меншими на 1-3 см. Наколоти кожен пласт виделкою в кількох місцях. Щоб коржі вийшли рівними, вирізайте їх великою тарілкою потрібного діаметра.
  7. Приготувати коржі для торта Черепаха на пательні або в духовці за 180/200С (10-12 хвилин). Для цього поставити сковороду на вогонь і сильно її розігріти. На розпечену сковороду покласти один корж для торта. Через пару хвилин або коли він зарум'яниться - перевернути його на інший бік.
  8. Таким чином просмажити всі інші коржі. Якщо ви хочете спекти коржі для торта в духовці, деко потрібно застелити пергаментним папером або гарненько присипати борошном. Готові коржі остудити на решітці.
  9. Ківі для торта Черепаха потрібно очистити і тонко порізати. Скласти коржі з кремом на тарілку в такій послідовності: найбільший корж, заварний крем, наступний корж, крем тощо. Складати коржі потрібно за зменшенням у діаметрі, щоб верхній був найменшим.
  10. Поверхню і боки торт змастити заварним кремом, що залишився, і прикрасити ківі. Половинку ківі розрізати вздовж на дві частини, одну четвертинку покласти як "голову черепахи", а другу розрізати на дві частини і зробити з них "лапи". "Оченята" черепасі можна зробити шматочками шоколаду або просто злегка надрізати ножем.
  11. Залишити торт Смарагдова черепаха на 4-6 годин у холодильнику для просочення. Потім вийняти страву, нарізати торт із ківі порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Цікавий факт: Назва "Смарагдова черепаха" походить від виду торта, який нагадує черепаху зеленого кольору. Зелений колір виходить завдяки використанню ківі в кремі та в якості прикраси. Цей торт є не лише смачним десертом, а й естетично привабливим шедевром, який зможе прикрасити будь-яке свято чи особливу подію.