Торт Снікерс
Кухня
Інгредієнти:
Бісквітне тісто для торта Снікерс:
- 4 яйця
- 200 гр цукру
- 150 гр борошна
- 1 ч.л. розпушувача
Начинка для торта Снікерс:
- 0,5 кг вареного згущеного молока
- 200 гр вершкового масла
- 250 гр арахісу
- 200 гр крекерів (не солоних і без маку)
- Глазур для торта Снікерс:
- 100 гр чорного або молочного шоколаду
- 30 мл вершків (можна замінити молоком)
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування бісквіта для торта Снікерс. Жовтки відокремити від білків, останні прибрати в холодильник. Борошно просіяти разом із розпушувачем через сито в окрему миску. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і присипати борошном (можна застелити пергаментним папером і трохи його змастити маслом).
- Жовтки почати поступово збивати міксером. Потім всипати половину цукру і збивати близько 2-3 хвилин до утворення світлої пишної маси. Вийняти білки з холодильника і збити їх міксером з дрібкою солі до стійкої піни. Не перестаючи збивати білки, всипати до них цукор і змішувати до однорідності.
- Підмішати до жовткової маси борошняну суміш, а потім обережно вмішати в тісто збиті білки. Викласти тісто в заздалегідь приготовлену форму, відправити її в розігріту духову шафу.
- Випікати бісквіт для торта Снікерс приблизно 45 хвилин. Потім відкрити дверцята духовки і закріпити їх у такому стані. Через півгодини вийняти форму з духовки й обережно дістати бісквіт, перекласти його на решітку і дати повністю охолонути.
- Тим часом приготувати горіхову начинку для торта Снікерс. Вершкове масло і варене згущене молоко вийняти з холодильника, залишити в теплі на 20 хвилин, щоб вони стали м'якими.
- Арахіс обсмажити на сухій сковорідці до зарум'янювання і зняти з вогню. Дати горіхам охолонути й очистити їх від лушпиння. Крекер скласти в пакет і пройтися по ньому качалкою та скласти в окрему миску. Можна подрібнити печиво на дрібні шматочки будь-яким іншим, зручним для вас способом.
- Підтале масло збити зі згущеним молоком до однорідної консистенції. Потім додати в крем зі згущеного молока арахіс, крекери і перемішати. Остиглий бісквіт розрізати вздовж на дві рівні частини.
- Один бісквіт (нижній) покласти на дно роз'ємної форми. Зверху рівномірно розподілити горіхову начинку для торта і накрити другим бісквітом. Залишити торт Снікерс у холодильнику мінімум на 6 годин. Краще, якщо він настоїться 10 годин.
- Перед подачею можна приготувати для торта шоколадну глазур (не обов'язково). Шоколад поламати на дрібні шматочки, скласти в невелику миску. Влити в миску вершки/молоко і поставити на водяну баню. Нагрівати шоколадну глазур, помішуючи, до повного розчинення всіх інгредієнтів.
- Зняти миску з водяної бані й залишити на кілька хвилин остигати. Вийняти торт із холодильника, зняти роз'ємне кільце і покрити його поверхню та боки шоколадною глазур'ю. Дати глазурі охолонути і трохи застигнути 15 хвилин (або 5 хвилин у холодильнику).
- Прикрасити торт Снікерс на свій смак, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Торт Снікерс - це великий варіант для особливих випадків або просто для задоволення солодкого задоволення. Його комбінація бісквіта, арахісу та шоколадної глазурі робить його справжнім хітом серед любителів солодощів. Спробуйте цей рецепт і потіште своїх близьких смачним десертом, який нагадує смак улюбленого батончика Снікерс!