Як приготувати смачний шоколадно-банановий торт?

Як приготувати смачний шоколадно-банановий торт?
3.9
(9)
Підійде: Банкет
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт для бананового торта:

  • 4 яйця
  • 180 гр цукру
  • 180 гр борошна
  • 4 ст.л. какао-порошку
  • 4 ст.л. чистої води (окропу)
  • 7 гр розпушувача

Шоколадно-банановий крем для торта:

  • 0,5 л вершків 30-35%
  • 250 гр пастоподібного сиру
  • 160 гр цукру
  • 1 банан
  • 100 гр чорного шоколаду
  • 60-65 мл чистої води
  • 15 гр желатину

Просочення і прикрашання шоколадно-бананового торта:

  • 3 банани
  • 120 мл чистої води (окріп)
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. коньяку

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування шоколадного бісквіта для бананового торта. Жовтки відокремити від білків, останні прибрати в холодильнику. Жовтки з'єднати в мисці та залишити в кімнатній температурі. Борошно просіяти через сито разом із какао-порошком, розпушувачем і розмішати.
  2. Духовку розігріти до 180с, форму для випічки (круглу) застелити пергаментним папером або змастити вершковим маслом і присипати борошном. Жовтки почати збивати міксером, по одній ложці влити окріп.
  3. Через 1 хвилину збивання всипати тонкою цівкою цукор і збивати жовткову масу до пишності (3-4 хвилини). Підмішати суху суміш до жовткової. Вийняти білки з холодильника і збити їх міксером до стійких піків, підмішати до бісквітного тіста.
  4. Викласти тісто у форму і розрівняти. Випікати шоколадний бісквіт для бананового торта приблизно півгодини. Вимкнути вогонь у духовці та відкрити дверцята. Залишити форму в прочиненій духовці на 10-15 хвилин.
  5. Після цього вийняти форму й обережено перекласти бісквіт на решітку, дати йому повністю охолонути. Потім вирізати коло на поверхні бісквіта, відступаючи на 2 см від країв. Має вийти "кошик" із бісквіта.
  6. Втягнути з бісквіта весь м'якуш, можна залишити тільки 1-2 см від кірки. У вас має вийти дно з бортиками і краями по 2 см. У невеликій ємності змішати 120 мл гарячої води, цукор і коньяк. Розмішати до розчинення цукру і просочити цим сиропом "кошик" із бісквіта.
  7. Приготувати банановий крем для шоколадного бісквіта. Желатин залити 60-65 мл чистої холодної води і залишити на 15 хвилин. Якщо ви використовуєте не пастоподібний сир, його потрібно протерти через сито і з'єднати з 1-2 ст.л. сметани.
  8. Один банан очистити, порізати великими шматками і скласти в миску, розім'яти виделкою до стану пюре. Це можна зробити за допомогою блендера або комбайна. Шоколад дрібно порубати ножем або натерти на крупній тертці.
  9. Потім поставити ємність із набряклим желатином на водяну баню і поступово нагрівати суміш, помішуючи, до рідкого стану. Зняти посудину з водяної бані й залишити остигати.
  10. Сир з'єднати у великій мисці з цукром і банановим пюре. Подрібнити масу до повного розчинення цукру за допомогою блендера або міксера, можна просто ретельно перемішувати ложкою. Влити желатин і розмішати.
  11. Вершки вийняти з холодильника і збити міксером до стійких піків. Не перезбивайте вершки - інакше вони зіб'ються в олію і розшаруються. Підмішати вершки і тертий шоколад у бананову масу.
  12. Решту 3 бананів очистити від шкірки і розрізати кожен уздовж на дві половинки. Щільно скласти половинки бананів на дно бісквітного кошика, за необхідності - розрізати банан на кілька частин.
  13. Зверху викласти шоколадно-банановий крем для торта, сформувати з нього гірку над бісквітом. М'якуш шоколадного бісквіта скласти і ретельно розім'яти виделкою до стану крихти. Обсипати подрібненим бісквітом боки і поверхню торта, обережно притиснути його до крему.
  14. Шоколадно-банановий торт має настоятися в холодильнику не менше 6 годин. Після цього можна вийняти страву з холодильника й обсипати какао-порошком (достатньо 1-2 ст.л.). Нарізати бананово-шоколадний торт порційними шматочками та подавати до столу. Смачного! 

Цей торт - ідеальний варіант для особливих випадків, вечірок або просто для задоволення вашого солодкого бажання. Шоколадний бісквіт у поєднанні з банановим кремом створюють неперевершений смаковий дует. Будьте впевнені, що ваші гості будуть захоплені цим десертом і проситимуть рецепт!