Як приготувати смачний шоколадно-банановий торт?
Кухня
Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт для бананового торта:
- 4 яйця
- 180 гр цукру
- 180 гр борошна
- 4 ст.л. какао-порошку
- 4 ст.л. чистої води (окропу)
- 7 гр розпушувача
Шоколадно-банановий крем для торта:
- 0,5 л вершків 30-35%
- 250 гр пастоподібного сиру
- 160 гр цукру
- 1 банан
- 100 гр чорного шоколаду
- 60-65 мл чистої води
- 15 гр желатину
Просочення і прикрашання шоколадно-бананового торта:
- 3 банани
- 120 мл чистої води (окріп)
- 2 ст.л. цукру
- 1 ст.л. коньяку
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування шоколадного бісквіта для бананового торта. Жовтки відокремити від білків, останні прибрати в холодильнику. Жовтки з'єднати в мисці та залишити в кімнатній температурі. Борошно просіяти через сито разом із какао-порошком, розпушувачем і розмішати.
- Духовку розігріти до 180с, форму для випічки (круглу) застелити пергаментним папером або змастити вершковим маслом і присипати борошном. Жовтки почати збивати міксером, по одній ложці влити окріп.
- Через 1 хвилину збивання всипати тонкою цівкою цукор і збивати жовткову масу до пишності (3-4 хвилини). Підмішати суху суміш до жовткової. Вийняти білки з холодильника і збити їх міксером до стійких піків, підмішати до бісквітного тіста.
- Викласти тісто у форму і розрівняти. Випікати шоколадний бісквіт для бананового торта приблизно півгодини. Вимкнути вогонь у духовці та відкрити дверцята. Залишити форму в прочиненій духовці на 10-15 хвилин.
- Після цього вийняти форму й обережено перекласти бісквіт на решітку, дати йому повністю охолонути. Потім вирізати коло на поверхні бісквіта, відступаючи на 2 см від країв. Має вийти "кошик" із бісквіта.
- Втягнути з бісквіта весь м'якуш, можна залишити тільки 1-2 см від кірки. У вас має вийти дно з бортиками і краями по 2 см. У невеликій ємності змішати 120 мл гарячої води, цукор і коньяк. Розмішати до розчинення цукру і просочити цим сиропом "кошик" із бісквіта.
- Приготувати банановий крем для шоколадного бісквіта. Желатин залити 60-65 мл чистої холодної води і залишити на 15 хвилин. Якщо ви використовуєте не пастоподібний сир, його потрібно протерти через сито і з'єднати з 1-2 ст.л. сметани.
- Один банан очистити, порізати великими шматками і скласти в миску, розім'яти виделкою до стану пюре. Це можна зробити за допомогою блендера або комбайна. Шоколад дрібно порубати ножем або натерти на крупній тертці.
- Потім поставити ємність із набряклим желатином на водяну баню і поступово нагрівати суміш, помішуючи, до рідкого стану. Зняти посудину з водяної бані й залишити остигати.
- Сир з'єднати у великій мисці з цукром і банановим пюре. Подрібнити масу до повного розчинення цукру за допомогою блендера або міксера, можна просто ретельно перемішувати ложкою. Влити желатин і розмішати.
- Вершки вийняти з холодильника і збити міксером до стійких піків. Не перезбивайте вершки - інакше вони зіб'ються в олію і розшаруються. Підмішати вершки і тертий шоколад у бананову масу.
- Решту 3 бананів очистити від шкірки і розрізати кожен уздовж на дві половинки. Щільно скласти половинки бананів на дно бісквітного кошика, за необхідності - розрізати банан на кілька частин.
- Зверху викласти шоколадно-банановий крем для торта, сформувати з нього гірку над бісквітом. М'якуш шоколадного бісквіта скласти і ретельно розім'яти виделкою до стану крихти. Обсипати подрібненим бісквітом боки і поверхню торта, обережно притиснути його до крему.
- Шоколадно-банановий торт має настоятися в холодильнику не менше 6 годин. Після цього можна вийняти страву з холодильника й обсипати какао-порошком (достатньо 1-2 ст.л.). Нарізати бананово-шоколадний торт порційними шматочками та подавати до столу. Смачного!
Цей торт - ідеальний варіант для особливих випадків, вечірок або просто для задоволення вашого солодкого бажання. Шоколадний бісквіт у поєднанні з банановим кремом створюють неперевершений смаковий дует. Будьте впевнені, що ваші гості будуть захоплені цим десертом і проситимуть рецепт!