Рецепт торта "Черепаха зі сметаною"
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для торта Черепаха:
- 6 яєць
- 300 гр цукру
- 220 гр борошна
- 1,5 ст.л. какао-порошку (можна замінити борошном)
- 10 гр ванільного цукру
- 1 ч.л. розпушувача
Крем зі сметани для торта Черепаха:
- 400 гр сметани 20%
- 200 гр вершкового масла
- 200 гр цукру
Прикраса торта Черепаха:
- 70-100 гр молочного/чорного шоколаду
- 50 гр волоських горіхів
- 30 гр вершкового масла
- 2 ст.л. молока
- драже (для очей)
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування бісквіта для торта Черепаха. Жовтки відокремити від білків, останні прибрати в холодильник, а жовтки залишити в кімнатній температурі на 15 хвилин. Борошно просіяти в миску разом із розпушувачем через сито, за бажанням можна зробити це двічі. Якщо ви хочете, щоб печиво було шоколадного кольору - додайте ложку какао-порошку. Якщо ні - можна замінити його борошном.
- Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Жовтки з'єднати в мисці та почати збивати міксером на низькій швидкості. Тонкою цівкою всипати цукор і ванільний цукор. Поступово збільшити швидкість до максимальної.
- Збивати жовткову масу до утворення світлої пишної маси. До отриманого яєчного крему підмішати борошняну суміш. Білки вийняти з холодильника і збити міксером до стійких піків. Підмішати білкову масу до тіста. Викласти на застелене деко печиво (по 1 ст.л. на штуку).
- Випікати бісквітне печиво близько 15 хвилин до готовності. Вийняти деко й обережно перекласти печиво на решітку, залишити його остигати. Приготувати крем зі сметани для торта Черепаха.
- Масло вийняти з холодильника і залишити в теплі на 15 хвилин, щоб воно стало м'яким. Потім збити його міксером до пишності (2 хвилини). Не перестаючи збивати масло, всипати тонкою цівкою цукор і збивати ще 3-4 хвилини до його повного розчинення.
- Зменшити швидкість міксера до середньої і ввести по ложці всю сметану. Збивати сметанний крем до повної однорідності. Відкласти приблизно 10 штук печива для прикраси торта Черепаха.
- Решту печива викласти на велику плоску тарілку таким чином: кожне вмочити по обидва боки в сметанний крем і викласти на тарілку. Коли один шар буде готовий, покрити його другим шаром печива з кремом, третім тощо.
- Надавати торту форму панцира черепахи. Коли все печиво (крім відкладеного) і крем закінчаться, приготувати глазур для торта. Шоколад поламати невеликими шматочками і скласти в невелику ємність. Влити до шоколаду молоко і поставити на водяну баню.
- Помішуючи, нагрівати шоколад із молоком до повного розчинення. Зняти ємність із водяної бані, додати масло і ретельно перемішати до його розчинення, дати шоколадній глазурі охолонути до кімнатної температури.
- Із попередньо відкладеного печива (10 штук) зробити черепасі панцир (не змащувати його кремом), лапки та голову. Покрити весь торт (крім "лапок") шоколадною глазур'ю. На "голову" черепасі покласти оченята з драже. За бажанням, можна не робити лапки і голову черепасі, вийде просто круглий торт, як на фото.
- Залишити торт Черепаха зі сметаною на 4-6 годин у холодильнику для просочення. Потім вийняти страву з холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Якщо ви хочете зробити торт ще цікавішим, додайте до сметанового крему трохи кавового аромату. Просто додайте одну або дві ложки розчинної кави в крем, а потім добре перемішайте. Це додасть вашому торту нового виміру смаку, доповнюючи ніжну сметанну основу.