Рецепт торта "Черепаха зі сметаною"

Рецепт торта "Черепаха зі сметаною"
3.4
(10)
Підійде: Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для торта Черепаха:

  • 6 яєць
  • 300 гр цукру
  • 220 гр борошна
  • 1,5 ст.л. какао-порошку (можна замінити борошном)
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч.л. розпушувача

Крем зі сметани для торта Черепаха:

  • 400 гр сметани 20%
  • 200 гр вершкового масла
  • 200 гр цукру

Прикраса торта Черепаха:

  • 70-100 гр молочного/чорного шоколаду
  • 50 гр волоських горіхів
  • 30 гр вершкового масла
  • 2 ст.л. молока
  • драже (для очей)

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування бісквіта для торта Черепаха. Жовтки відокремити від білків, останні прибрати в холодильник, а жовтки залишити в кімнатній температурі на 15 хвилин. Борошно просіяти в миску разом із розпушувачем через сито, за бажанням можна зробити це двічі. Якщо ви хочете, щоб печиво було шоколадного кольору - додайте ложку какао-порошку. Якщо ні - можна замінити його борошном.
  2. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Жовтки з'єднати в мисці та почати збивати міксером на низькій швидкості. Тонкою цівкою всипати цукор і ванільний цукор. Поступово збільшити швидкість до максимальної.
  3. Збивати жовткову масу до утворення світлої пишної маси. До отриманого яєчного крему підмішати борошняну суміш. Білки вийняти з холодильника і збити міксером до стійких піків. Підмішати білкову масу до тіста. Викласти на застелене деко печиво (по 1 ст.л. на штуку).
  4. Випікати бісквітне печиво близько 15 хвилин до готовності. Вийняти деко й обережно перекласти печиво на решітку, залишити його остигати. Приготувати крем зі сметани для торта Черепаха.
  5. Масло вийняти з холодильника і залишити в теплі на 15 хвилин, щоб воно стало м'яким. Потім збити його міксером до пишності (2 хвилини). Не перестаючи збивати масло, всипати тонкою цівкою цукор і збивати ще 3-4 хвилини до його повного розчинення.
  6. Зменшити швидкість міксера до середньої і ввести по ложці всю сметану. Збивати сметанний крем до повної однорідності. Відкласти приблизно 10 штук печива для прикраси торта Черепаха.
  7. Решту печива викласти на велику плоску тарілку таким чином: кожне вмочити по обидва боки в сметанний крем і викласти на тарілку. Коли один шар буде готовий, покрити його другим шаром печива з кремом, третім тощо.
  8. Надавати торту форму панцира черепахи. Коли все печиво (крім відкладеного) і крем закінчаться, приготувати глазур для торта. Шоколад поламати невеликими шматочками і скласти в невелику ємність. Влити до шоколаду молоко і поставити на водяну баню.
  9. Помішуючи, нагрівати шоколад із молоком до повного розчинення. Зняти ємність із водяної бані, додати масло і ретельно перемішати до його розчинення, дати шоколадній глазурі охолонути до кімнатної температури.
  10. Із попередньо відкладеного печива (10 штук) зробити черепасі панцир (не змащувати його кремом), лапки та голову. Покрити весь торт (крім "лапок") шоколадною глазур'ю. На "голову" черепасі покласти оченята з драже. За бажанням, можна не робити лапки і голову черепасі, вийде просто круглий торт, як на фото.
  11. Залишити торт Черепаха зі сметаною на 4-6 годин у холодильнику для просочення. Потім вийняти страву з холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Якщо ви хочете зробити торт ще цікавішим, додайте до сметанового крему трохи кавового аромату. Просто додайте одну або дві ложки розчинної кави в крем, а потім добре перемішайте. Це додасть вашому торту нового виміру смаку, доповнюючи ніжну сметанну основу.