Ліниві вареники
Кухня
Інгредієнти:
- 600 г сиру (творогу)
- 100 г борошна
- 1 яйце
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. вершкового масла
- 100 г сметани
- сіль за смаком
Інструкції:
- Протріть сир чи творог через сито. Додайте яйце, цукор, борошно і сіль за смаком. Помішайте, доки не отримаєте однорідну масу.
- Розкатайте масу в жгути товщиною близько 1,5 см, наріжте на брусочки.
- Доведіть воду до кипіння і додайте трохи солі. Кидайте брусочки в воду та варіть 8-10 хвилин при слабкому кипінні.
- Вийміть вареники з води шумівкою та дайте стекти. Додайте розтоплене масло та перемішайте.
- Подавайте на стіл зі сметаною або ви можете подати з вівсяними пластівцями та свіжими фруктами.
Цікавий факт:
Українські вареники - це забавний мішок з тіста, наповнений найрізноманітнішими начинками, від картоплі та сиру до вишні та яблук. Вареники є популярним стравою не тільки в Україні, але й у сусідніх країнах, таких Польща та Словаччина.