Ліниві вареники

Ліниві вареники
3.7
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 г сиру (творогу)
  • 100 г борошна
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 100 г сметани
  • сіль за смаком

Інструкції:

  1. Протріть сир чи творог через сито. Додайте яйце, цукор, борошно і сіль за смаком. Помішайте, доки не отримаєте однорідну масу.
  2. Розкатайте масу в жгути товщиною близько 1,5 см, наріжте на брусочки.
  3. Доведіть воду до кипіння і додайте трохи солі. Кидайте брусочки в воду та варіть 8-10 хвилин при слабкому кипінні.
  4. Вийміть вареники з води шумівкою та дайте стекти. Додайте розтоплене масло та перемішайте.
  5. Подавайте на стіл зі сметаною або ви можете подати з вівсяними пластівцями та свіжими фруктами.

Цікавий факт:

Українські вареники - це забавний мішок з тіста, наповнений найрізноманітнішими начинками, від картоплі та сиру до вишні та яблук. Вареники є популярним стравою не тільки в Україні, але й у сусідніх країнах, таких Польща та Словаччина.