Лікер з шовковиці

Лікер з шовковиці
3.7
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг шовковиці
  • 700 гр цукру

Інструкції:

  1. Не промиваючи, нарізати шовковицю на невеликі шматочки і покласти в чисту скляну пляшку.
  2. Додати цукор та добре перемішати, щоб цукор рівномірно розподілився між ягодами.
  3. Закрити пляшку та потрясти, щоб змішати інгредієнти. Потім зняти кришку та закрити шийку пляшки марлею.
  4. Покласти пляшку в темне, прохолодне місце на кілька днів, доки не почнеться бродіння.
  5. Після 2-3 днів, коли на поверхні з'явиться піна та почнеться шипіння, зняти марлю та надіти на шийку пляшки гумову медичну рукавичку, проколовши в ній один палець.
  6. Поставити пляшку з лікером на кілька тижнів, доки бродіння не припиниться. Рукавичка стане м'якою.
  7. Процідити лікер через 3-4 шари марлі та тонкий шар вати.
  8. Розлити лікер у скляні пляшки та зберігати в прохолодному, темному місці. Зберігатись такий лікер може приблизно 1,5 - 2 роки, не більше.

Шовковиця містить багато корисних речовин, таких як вітамін С, фолієву кислоту та антиоксиданти, які допомагають боротися зі стресом та запобігають захворюванням серцево-судинної системи. Крім того, шовковиця має високу кількість клітковини, яка допомагає підтримувати здоров'я шлунково-кишкового тракту.

Лікер зі шовковиці можна подавати як самостійно, так і в складі коктейлів. Він додасть незабутній смак будь-якому напою. Для того, щоб напій був максимально насиченим та смачним, використовуйте тільки свіжу шовковицю та не перебільшуйте з кількістю цукру.

Насолоджуйтесь смачним домашнім лікером зі шовковиці та діліться цим рецептом зі своїми близькими та друзями.