Лікер з шовковиці
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг шовковиці
- 700 гр цукру
Інструкції:
- Не промиваючи, нарізати шовковицю на невеликі шматочки і покласти в чисту скляну пляшку.
- Додати цукор та добре перемішати, щоб цукор рівномірно розподілився між ягодами.
- Закрити пляшку та потрясти, щоб змішати інгредієнти. Потім зняти кришку та закрити шийку пляшки марлею.
- Покласти пляшку в темне, прохолодне місце на кілька днів, доки не почнеться бродіння.
- Після 2-3 днів, коли на поверхні з'явиться піна та почнеться шипіння, зняти марлю та надіти на шийку пляшки гумову медичну рукавичку, проколовши в ній один палець.
- Поставити пляшку з лікером на кілька тижнів, доки бродіння не припиниться. Рукавичка стане м'якою.
- Процідити лікер через 3-4 шари марлі та тонкий шар вати.
- Розлити лікер у скляні пляшки та зберігати в прохолодному, темному місці. Зберігатись такий лікер може приблизно 1,5 - 2 роки, не більше.
Шовковиця містить багато корисних речовин, таких як вітамін С, фолієву кислоту та антиоксиданти, які допомагають боротися зі стресом та запобігають захворюванням серцево-судинної системи. Крім того, шовковиця має високу кількість клітковини, яка допомагає підтримувати здоров'я шлунково-кишкового тракту.
Лікер зі шовковиці можна подавати як самостійно, так і в складі коктейлів. Він додасть незабутній смак будь-якому напою. Для того, щоб напій був максимально насиченим та смачним, використовуйте тільки свіжу шовковицю та не перебільшуйте з кількістю цукру.
Насолоджуйтесь смачним домашнім лікером зі шовковиці та діліться цим рецептом зі своїми близькими та друзями.