Закваска для вина
Кухня
Інгредієнти:
- 350 мл чистої води
- 170-180 гр ізюму
- 2 ст.л. цукру з гіркою
Рецепт приготування:
- Зверніть увагу на якість ізюму, він повинен бути свіжим і не містити ознак перегнивання.
- Не промивайте ізюм, а зразу його складіть в чисту скляну ємність.
- Додайте до ізюму цукор і ретельно перемішайте.
- Залийте ізюм з цукром чистою водою кімнатної температури.
- Прикрийте ємність легким кухонним рушником або закупорте ватою.
- Розмістіть ємність з закваскою для вина в тепле місце, захищеному від прямих сонячних променів. Дайте заквасці настоятися 3-4 дні.
- Після 3-4 днів ваша закваска для вина готова до використання.
- Додайте дріжджі і насолоджуйтеся смачним домашнім вином!
Радимо зберігати винні дріжджі в холодильнику протягом 10 днів, не закриваючи ємність щільно. Цей рецепт дозволяє створити просту, але дуже ефективну закваску для вина, яка допоможе вам приготувати найкраще домашнє вино з ізюму.