Рецепт домашнього вина з глоду
Кухня
Інгредієнти:
- 10 л чистої води
- 5 кг глоду
- 4 кг цукру
- закваска для вина або винні дріжджі
Інструкції:
- Переберіть ягоди глоду, промийте їх в друшляці та видаліть пил та сміття.
- У великій каструлі або мисці змішайте воду з 1 кг цукру та поставте на вогонь. Доведіть сироп до кипіння, помішуючи, та зніміть з вогню.
- Покладіть чисті ягоди в скляну пляшку, залийте трохи теплим сиропом, додайте домашню закваску для вина або винні дріжджі та перемішайте. Надіньте на горловину пляшки гідрозатвір або гумову рукавичку (з одним проколом на пальці).
- Залиште вино з глоду на 3 дні в теплому, темному місці. Потім додайте ще 2 кг цукру та перемішайте. Знову надіньте гідрозатвір або рукавичку з проколом на пальці та залиште напій на тиждень в теплому місці, захищеному від сонячних променів.
- Процідіть вміст пляшки через 2 шари марлі, вижміть ягоди. Додайте залишений цукор до молодого вина, перемішайте та перелийте в чисту скляну пляшку. Надіньте гідрозатвір або рукавичку з проколом на пальці та залиште в темному місці при кімнатній температурі на місяць.
- Після місяця зніміть гідрозатвір/рукавичку, обережно перелийте вино, щоб осад залишився на дні. Процідіть вино через марлю та налийте його в чисті скляні пляшки. Закрийте пляшки пробками та відправте їх в темне прохолодне місце.
- Домашнє вино з глоду можна подавати до столу не раніше, ніж через 3 місяці після приготування.
- Насолоджуйтеся його чудовим смаком!