Рецепт домашнього вина з глоду

Рецепт домашнього вина з глоду
4.2
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 600 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 10 л чистої води
  • 5 кг глоду
  • 4 кг цукру
  • закваска для вина або винні дріжджі

Інструкції:

  1. Переберіть ягоди глоду, промийте їх в друшляці та видаліть пил та сміття.
  2. У великій каструлі або мисці змішайте воду з 1 кг цукру та поставте на вогонь. Доведіть сироп до кипіння, помішуючи, та зніміть з вогню.
  3. Покладіть чисті ягоди в скляну пляшку, залийте трохи теплим сиропом, додайте домашню закваску для вина або винні дріжджі та перемішайте. Надіньте на горловину пляшки гідрозатвір або гумову рукавичку (з одним проколом на пальці).
  4. Залиште вино з глоду на 3 дні в теплому, темному місці. Потім додайте ще 2 кг цукру та перемішайте. Знову надіньте гідрозатвір або рукавичку з проколом на пальці та залиште напій на тиждень в теплому місці, захищеному від сонячних променів.
  5. Процідіть вміст пляшки через 2 шари марлі, вижміть ягоди. Додайте залишений цукор до молодого вина, перемішайте та перелийте в чисту скляну пляшку. Надіньте гідрозатвір або рукавичку з проколом на пальці та залиште в темному місці при кімнатній температурі на місяць.
  6. Після місяця зніміть гідрозатвір/рукавичку, обережно перелийте вино, щоб осад залишився на дні. Процідіть вино через марлю та налийте його в чисті скляні пляшки. Закрийте пляшки пробками та відправте їх в темне прохолодне місце.
  7. Домашнє вино з глоду можна подавати до столу не раніше, ніж через 3 місяці після приготування.
  8. Насолоджуйтеся його чудовим смаком!