Домашній апельсиновий лікер
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг апельсинів
- 0,5 л горілки
- 200 гр цукру
- 200 мл апельсинового соку
Ось як приготувати лікер:
- Апельсини добре промити та зняти з них тонкий шар цедри за допомогою ножа. Можна також натерти її на тертці.
- Покласти цедру в чисту скляну пляшку, додати цукор та добре перемішати. Для лікеру не потрібно використовувати м'якоть апельсинів.
- Залити змішану цедру та цукор горілкою, ще раз добре перемішати та герметично закрити кришкою.
- Залишити настоятися в кімнатній температурі протягом 2-4 тижнів, періодично струснути зміст пляшки 1-2 рази на день.
- Після цього процідити лікер через марлю, апельсиновий сік процідити через два шари марлі та змішати з лікером. Розлити напій по пляшках та зберігати в холодильнику. Подавати охолодженим.