Лечо з перцю в томаті

Лечо з перцю в томаті
4.9
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг червоного болгарського перцю
  • 1 кг помідорів
  • 4 цибулі
  • 250 мл рослинної олії
  • 100 гр цукру
  • 1-2 головки часнику
  • 1-2 ст. ложки 9% оцту
  • 1 ч. ложка чорного молотого перцю
  • невеликий пучок зелені (кріп, петрушка, кінза)

Рецепт приготування:

  1. Болгарський перець вимити, обсушити, видалити серцевину та нарізати м'яку частину на скибочки. Помідори вимити, видалити місце кріплення плодоніжки та опустити плоди в каструлю з киплячою водою. Після повторного закипання зняти каструлю з вогню та залишити на хвилину.
  2. Злити кип'яток, очистити помідори від шкірки та пропустити плоди через м'ясорубку. Цибулю очистити та порізати четвертинками (не дуже тонкими). У широкій каструлі або казані розігріти рослинну олію.
  3. Покласти цибулю в розігріту олію та обсмажувати її протягом 3-5 хвилин на слабкому вогні до золотистого кольору. Додати до смаженої цибулі томатне пюре, перемішати та тушити близько 15-20 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи.
  4. Після зазначеного часу додати до томату з цибулею болгарський перець, накрити кришкою та тушкувати 5 хвилин на невеликому вогні. Після чого зняти кришку та тушкувати ще 10 хвилин, періодично помішуючи.
  5. Часник очистити та дрібно нарізати, додати до киплячого лечо, перемішати, додати цукор та знову перемішати. Готувати лечо з перцю в томаті ще 10 хвилин, періодично помішуючи. Потім додати дрібно нарізану зелень, чорний молотий перець, сіль за смаком, влити оцет і готувати ще 5 хвилин, помішуючи.
  6. Протягом часу приготування лечо потрібно простерилізувати банки будь-яким зручним для вас способом, а бляшані кришки для консервації прокип'ятити протягом 10 хвилин. Розлити вміст каструлі по банках, закрити кришками, перевернути дном догори та укутати ковдрою.
  7. Після повного охолодження банки можна перевернути у нормальне положення та зберігати в темному прохолодному місці.