Лечо з перцю в томаті
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг червоного болгарського перцю
- 1 кг помідорів
- 4 цибулі
- 250 мл рослинної олії
- 100 гр цукру
- 1-2 головки часнику
- 1-2 ст. ложки 9% оцту
- 1 ч. ложка чорного молотого перцю
- невеликий пучок зелені (кріп, петрушка, кінза)
Рецепт приготування:
- Болгарський перець вимити, обсушити, видалити серцевину та нарізати м'яку частину на скибочки. Помідори вимити, видалити місце кріплення плодоніжки та опустити плоди в каструлю з киплячою водою. Після повторного закипання зняти каструлю з вогню та залишити на хвилину.
- Злити кип'яток, очистити помідори від шкірки та пропустити плоди через м'ясорубку. Цибулю очистити та порізати четвертинками (не дуже тонкими). У широкій каструлі або казані розігріти рослинну олію.
- Покласти цибулю в розігріту олію та обсмажувати її протягом 3-5 хвилин на слабкому вогні до золотистого кольору. Додати до смаженої цибулі томатне пюре, перемішати та тушити близько 15-20 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи.
- Після зазначеного часу додати до томату з цибулею болгарський перець, накрити кришкою та тушкувати 5 хвилин на невеликому вогні. Після чого зняти кришку та тушкувати ще 10 хвилин, періодично помішуючи.
- Часник очистити та дрібно нарізати, додати до киплячого лечо, перемішати, додати цукор та знову перемішати. Готувати лечо з перцю в томаті ще 10 хвилин, періодично помішуючи. Потім додати дрібно нарізану зелень, чорний молотий перець, сіль за смаком, влити оцет і готувати ще 5 хвилин, помішуючи.
- Протягом часу приготування лечо потрібно простерилізувати банки будь-яким зручним для вас способом, а бляшані кришки для консервації прокип'ятити протягом 10 хвилин. Розлити вміст каструлі по банках, закрити кришками, перевернути дном догори та укутати ковдрою.
- Після повного охолодження банки можна перевернути у нормальне положення та зберігати в темному прохолодному місці.