Лечо з морквою у томаті

Лечо з морквою у томаті
4.9
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг помідорів
  • 1 кг моркви
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 кг цибулі
  • 250 мл рослинної олії
  • 200 г рису
  • 200 г цукру
  • 1 головка часнику
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Помідори промити, видалити місце, де приєднується плодоніжка і порізати їх на крупні кусочки. Пропустити порізані плоди через м'ясорубку, злити томатне пюре в каструлю або миску і поставити на вогонь.
  2. Проварити томатне пюре протягом години при слабкому кипінні, часто помішуючи. Рис всипати у друшляк, промити у прохолодній воді та дати повністю стекти. Додати рис в киплячий томатний сік з м'якоттю і готувати ще 40 хвилин, помішуючи.
  3. За цей час очистити і порізати тонкими четвертинками цибулю, моркву натерти на грубій тертці, а болгарський перець очистити від насіння та порізати на крупні шматочки. Часник очистити і дрібно порізати ножем.
  4. Додати до томату з рисом всі залишкові овочі, влити олію, додати сіль за смаком, цукор і перемішати. Готувати лечо з морквою в томаті ще 30-40 хвилин до випарювання більшої частини рідини. Тим часом простерилізувати банки будь-яким способом, кришки прокип'ятити протягом 10 хвилин.
  5. Розлити лечо по банках, щільно закрити кришками, перевернути дном догори і укрити ковдрою до повного охолодження. Після цього перевернути банки у нормальне становище і зберігати на зиму разом з іншими заготівлями.

Цікаво, що лечо з морквою в томаті є традиційною стравою балканської кухні, особливо популярним в Угорщині, Румунії і Сербії. Вони його готують з різних овочів і додають до нього різні спеції, щоб додати багато смаку. Оригінальний рецепт лечо включає також пекучий перець, що додає страві гостроту. Але, якщо ви не любите гострого, то можете не додавати його.

Лечо з морквою у томаті - це не тільки смачна закуска на зиму, але і корисна страва. Помідори і морква містять велику кількість вітамінів і мінералів, які допомагають підтримувати здоров'я організму. Також цю страву можна використовувати як приправу для різних страв, що додає їм нових смакових ноток.

Отже, спробуйте приготувати лечо з морквою у томаті на зиму і насолоджуйтеся його смаком і корисними властивостями протягом усього зимового сезону.