Лечо з кабачків з томатною пастою
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг помідорів
- 1,5 кг болгарського перцю
- 1 л чистої води
- 2 середні кабачки
- 350 г томатної пасти
- 250 мл рослинної олії
- 200 г цукру
- 150 мл оцту 9%
- 1 ст. л. солі або за смаком
Рецепт приготування:
- У великій мисці або каструлі змішати воду з томатною пастою, рослинною олією, цукром та сіллю, поставити на вогонь.
- Помідори вимити, видалити місце кріплення плодоніжки та нарізати м'якоть разом зі шкіркою на невеликі шматочки.
- Після закипання додати в киплячу рідину дрібно нарізані помідори і варити 10 хвилин на слабкому вогні.
- Тим часом болгарський перець та кабачки вимити, перець очистити від насіння та нарізати соломкою. Кабачки порізати брусками середнього розміру (якщо кабачки перезрілі - потрібно перед цим зняти жорстку шкірку та вийняти насіння).
- Через 10 хвилин після додавання в киплячу томатну масу помідорів, додати туди болгарський перець та варити ще 10 хвилин, періодично помішуючи. Протягом цього часу стерилізуйте банки на пару, в духовці або в мікрохвильовці, кришки для консервації прокип'ятіть протягом 10 хвилин.
- Додайте до томатного лечо кабачки і варить все до готовності близько 10-15 хвилин, помішуючи. Розкладіть лечо з кабачків і томатної пасти по банкам, заповнюючи їх до самого верху, одразу закрийте кришками та переверніть догори дном.
- Огорніть банки ковдрою і залиште на 8-10 годин (до повного охолодження скла). Після чого зніміть ковдру і відправте банки на зберігання в прохолодне, захищене від сонячних променів місце.
Цю страву можна подавати як самостійну страву або використовувати як доповнення до м'ясних або рибних страв. Лечо з кабачків і томатної пасти - це не тільки дуже смачна страва, а й дуже корисна. Кабачки багаті на вітаміни та мінерали, а помідори - на антиоксиданти, які допомагають захистити організм від різноманітних захворювань. Тому, спробуйте цей рецепт та отримайте задоволення від смаку та користі!