Лечо з кабачків з томатною пастою

Лечо з кабачків з томатною пастою
3.9
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг помідорів
  • 1,5 кг болгарського перцю
  • 1 л чистої води
  • 2 середні кабачки
  • 350 г томатної пасти
  • 250 мл рослинної олії
  • 200 г цукру
  • 150 мл оцту 9%
  • 1 ст. л. солі або за смаком

Рецепт приготування:

  1. У великій мисці або каструлі змішати воду з томатною пастою, рослинною олією, цукром та сіллю, поставити на вогонь.
  2. Помідори вимити, видалити місце кріплення плодоніжки та нарізати м'якоть разом зі шкіркою на невеликі шматочки.
  3. Після закипання додати в киплячу рідину дрібно нарізані помідори і варити 10 хвилин на слабкому вогні.
  4. Тим часом болгарський перець та кабачки вимити, перець очистити від насіння та нарізати соломкою. Кабачки порізати брусками середнього розміру (якщо кабачки перезрілі - потрібно перед цим зняти жорстку шкірку та вийняти насіння).
  5. Через 10 хвилин після додавання в киплячу томатну масу помідорів, додати туди болгарський перець та варити ще 10 хвилин, періодично помішуючи. Протягом цього часу стерилізуйте банки на пару, в духовці або в мікрохвильовці, кришки для консервації прокип'ятіть протягом 10 хвилин.
  6.  Додайте до томатного лечо кабачки і варить все до готовності близько 10-15 хвилин, помішуючи. Розкладіть лечо з кабачків і томатної пасти по банкам, заповнюючи їх до самого верху, одразу закрийте кришками та переверніть догори дном.
  7. Огорніть банки ковдрою і залиште на 8-10 годин (до повного охолодження скла). Після чого зніміть ковдру і відправте банки на зберігання в прохолодне, захищене від сонячних променів місце.

Цю страву можна подавати як самостійну страву або використовувати як доповнення до м'ясних або рибних страв. Лечо з кабачків і томатної пасти - це не тільки дуже смачна страва, а й дуже корисна. Кабачки багаті на вітаміни та мінерали, а помідори - на антиоксиданти, які допомагають захистити організм від різноманітних захворювань. Тому, спробуйте цей рецепт та отримайте задоволення від смаку та користі!