Яловичина з овочами в гострому шоколадному соусі

Кухня
Інгредієнти:
- 3 шт. картоплі
- 30 г гіркого шоколаду
- 850 г яловичої вирізки
- 620 мл м'ясного бульйону
- 2 шт. салатної цибулі
- 165 мл сухого червоного вина
- 2 шт. моркви
- 3 шт. листя лаврового
- 50 мл оливкової олії
- 1 ч.л. тертого часнику
- мелений перець чорний (за смаком)
- 3 шт. гілочки чебрецю
- 1 ч.л. винного оцту
- 1 гілочка петрушки
- сіль (за смаком)
Рецепт приготування:
- Почистіть всі овочі і наріжте моркву та салатну цибулю кружечками. Підготуйте глибоку миску і покладіть в неї яловичину, нарізану великими шматками. Додайте нарізані овочі, влийте винний оцет та необхідну кількість вина, додайте лавровий лист і тертий часник. Обережно перемішайте компоненти, накрийте посуд кришкою і залиште їх маринуватися в холодильнику приблизно на 10 годин.
- Наріжте картоплю на довгу соломку, подрібніть чебрець та петрушку, натріть дрібно гіркий шоколад.
- Підготуйте глибоку сковорідку, розігрійте у ній оливкову олію, а потім додайте шматки маринованої яловичини і овочі. Смажте їх, часто помішуючи, протягом кількох хвилин.
- Як тільки яловичина зарум'яниться, додайте до неї залишки процідженого маринаду, а також тертий шоколад і нашинковану ароматну зелень. Посоліть та поперчіть за смаком, долийте м'ясний бульйон. Перемішайте все і тушкуйте шматки яловичини в шоколадному гострому соусі на тихому вогні під кришкою приблизно дві години.
- Після вказаного часу додайте нарізану картоплю та продовжуйте готувати ще півгодини. Подавайте яловичину з овочами в шоколадному соусі до столу.
Цю вишукану страву можна прикрасити часточками сезонних фруктів і зеленню. Подають її у глибокій білій тарілці. Смачного!