Яловичина з овочами в гострому шоколадному соусі

Яловичина з овочами в гострому шоколадному соусі
4.5
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 шт. картоплі
  • 30 г гіркого шоколаду
  • 850 г яловичої вирізки
  • 620 мл м'ясного бульйону
  • 2 шт. салатної цибулі
  • 165 мл сухого червоного вина
  • 2 шт. моркви
  • 3 шт. листя лаврового
  • 50 мл оливкової олії
  • 1 ч.л. тертого часнику
  • мелений перець чорний (за смаком)
  • 3 шт. гілочки чебрецю
  • 1 ч.л. винного оцту
  • 1 гілочка петрушки
  • сіль (за смаком)

Рецепт приготування:

  1. Почистіть всі овочі і наріжте моркву та салатну цибулю кружечками. Підготуйте глибоку миску і покладіть в неї яловичину, нарізану великими шматками. Додайте нарізані овочі, влийте винний оцет та необхідну кількість вина, додайте лавровий лист і тертий часник. Обережно перемішайте компоненти, накрийте посуд кришкою і залиште їх маринуватися в холодильнику приблизно на 10 годин.
  2. Наріжте картоплю на довгу соломку, подрібніть чебрець та петрушку, натріть дрібно гіркий шоколад.
  3. Підготуйте глибоку сковорідку, розігрійте у ній оливкову олію, а потім додайте шматки маринованої яловичини і овочі. Смажте їх, часто помішуючи, протягом кількох хвилин.
  4. Як тільки яловичина зарум'яниться, додайте до неї залишки процідженого маринаду, а також тертий шоколад і нашинковану ароматну зелень. Посоліть та поперчіть за смаком, долийте м'ясний бульйон. Перемішайте все і тушкуйте шматки яловичини в шоколадному гострому соусі на тихому вогні під кришкою приблизно дві години.
  5. Після вказаного часу додайте нарізану картоплю та продовжуйте готувати ще півгодини. Подавайте яловичину з овочами в шоколадному соусі до столу.

Цю вишукану страву можна прикрасити часточками сезонних фруктів і зеленню. Подають її у глибокій білій тарілці. Смачного!