Рецепт найсмачнішої горбуші, фаршированої шпинатом та яйцями

Рецепт найсмачнішої горбуші, фаршированої шпинатом та яйцями
4.6
(13)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • шпинат - 250 г
  • тушка горбуші - 850 г
  • лимон - 1 шт.
  • яйця - 3 шт.
  • рослинна олія - 1 ст.л.
  • зубчики часнику - 2 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • яєчний жовток - 1 шт.
  • морська сіль - за смаком
  • мелений перець - за смаком

Рецепт приготування:

Горбуша ідеально підходить любителям морепродуктів.

  1. Розігрійте глибоку сковорідку на плиті, додайте ароматну олію, та під час розігрівання очистіть салатну цибулю та часник. Дрібно наріжте ці овочі і обсмажте їх у розігрітій олії на середньому вогні до м'якості. Потім додайте заморожений шпинат і тушкуйте овочі до випарювання надлишку рідини. У цей час можна варити яйця.
  2. Після варіння яєць охолодіть їх і очистіть від шкаралупи, а потім почистіть шматок горбуші, залишивши верхній плавець, та видаліть всі кістки. Посипте рибу перцем, соліть за смаком і полийте лимонним соком.
  3. Охолодіть тушковані овочі і додайте один яєчний жовток. Перемішайте усе обережно, розташуйте шматок горбуші так, щоб отримати два однакових філе, які повинні бути з'єднані один з іншим з одного боку.
  4. На нижній частині філе горбуші розмістіть овочеву начинку, рівномірно розподіліть її, зверху викладіть нарізані яйця. Загорніть фаршировану горбушу в харчову фольгу.
  5. Поставте фаршировану горбушу в духовку і запікайте при 180 градусах приблизно 40 хвилин. Після приготування охолодіть рибу, наріжте на порційні шматки і подавайте до столу.

Цю страву можна прикрасити часточками апельсину та листям м'яти або петрушки. Смачного!