Рецепт найсмачнішої горбуші, фаршированої шпинатом та яйцями
Кухня
Інгредієнти:
- шпинат - 250 г
- тушка горбуші - 850 г
- лимон - 1 шт.
- яйця - 3 шт.
- рослинна олія - 1 ст.л.
- зубчики часнику - 2 шт.
- цибуля - 1 шт.
- яєчний жовток - 1 шт.
- морська сіль - за смаком
- мелений перець - за смаком
Рецепт приготування:
Горбуша ідеально підходить любителям морепродуктів.
- Розігрійте глибоку сковорідку на плиті, додайте ароматну олію, та під час розігрівання очистіть салатну цибулю та часник. Дрібно наріжте ці овочі і обсмажте їх у розігрітій олії на середньому вогні до м'якості. Потім додайте заморожений шпинат і тушкуйте овочі до випарювання надлишку рідини. У цей час можна варити яйця.
- Після варіння яєць охолодіть їх і очистіть від шкаралупи, а потім почистіть шматок горбуші, залишивши верхній плавець, та видаліть всі кістки. Посипте рибу перцем, соліть за смаком і полийте лимонним соком.
- Охолодіть тушковані овочі і додайте один яєчний жовток. Перемішайте усе обережно, розташуйте шматок горбуші так, щоб отримати два однакових філе, які повинні бути з'єднані один з іншим з одного боку.
- На нижній частині філе горбуші розмістіть овочеву начинку, рівномірно розподіліть її, зверху викладіть нарізані яйця. Загорніть фаршировану горбушу в харчову фольгу.
- Поставте фаршировану горбушу в духовку і запікайте при 180 градусах приблизно 40 хвилин. Після приготування охолодіть рибу, наріжте на порційні шматки і подавайте до столу.
Цю страву можна прикрасити часточками апельсину та листям м'яти або петрушки. Смачного!