Курячий суп з вершками
Кухня
Інгредієнти:
- 2-3 курячі стегна
- 150 мл вершків 15-20%
- 2 картоплини
- 1 цибулина
- 1 морква
- кілька листків базиліка, гілочок петрушки та кропу
- 1 ст. борошна
- 1 лавровий лист
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Курячі стегна промити, залити холодною водою (2-2,5 л) та поставити на вогонь.
- Після закипання зняти з поверхні бульйону піну, додати лавровий лист і трохи посолити.
- Варити бульйон для курячого супу протягом години при слабкому кипінні.
- Процідити бульйон через сито, відокремити м'ясо від шкіри та кісток, відкласти на окрему тарілку.
- Картоплю очистити і нарізати дрібними кубиками, бульйон повернути на вогонь і довести до кипіння.
- Додати в киплячий курячий бульйон картоплю і варити до м'якості 10 хвилин.
- Моркву очистити і нарізати маленькими кубиками, цибулю очистити і подрібнити.
- На сковороді розігріти 3-4 ст. рослинної олії і викласти цибулю, обсмажити її до золотистого кольору приблизно 3-4 хвилини на невеликому вогні.
- Потім додати моркву в сковороду і перемішати, готувати овочі на слабкому вогні ще 5 хвилин.
- Додати овочеву засмажку разом із куркою в киплячий бульйон із картоплею.
- Через хвилину влити в курячий суп підігріті вершки і довести до кипіння, посолити і поперчити до смаку.
- Готувати вершковий суп із куркою 2 хвилини при слабкому кипінні.
- Тим часом промити і нашаткувати всю зелень, додати її в готовий суп, розмішати і зняти каструлю з плити. Накрити її кришкою та залишити на 10-15 хвилин. Зняти кришку, розлити курячий суп із вершками по тарілках і подавати гарячим до столу. Смачного!
Цей суп можна подавати з смачним чіабатто або білим хлібом. Якщо ви хочете зробити його ще більш корисним, можете додати до нього більше овочів, наприклад, броколі, кольрабі, перець чилі або інші за вашим бажанням. Також можна додати до супу різні спеції, такі як коріандр, куркума або імбир, щоб зробити його більш ароматним та насиченим. Цей суп чудово підійде як для вечері з родиною, так і для святкового обіду з друзями.