Як приготувати перлову кашу в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 700-750 мл чистої води
- 260 гр перлової крупи
- 50 гр вершкового масла
- сіль, цукор за смаком
Рецепт приготування страви:
- Перлову крупу промити, скласти в миску і залити холодною водою (води має бути втричі більшою за крупу) на 3-4 години (можна залишити на ніч). Через зазначений час відкинути крупу на друшляк і дати стекти всій воді.
- Перекласти перловку в мультиварку і трохи її посолити, влити воду, покласти зверху половину вершкового масла. Готувати перлову кашу в мультиварці приблизно 1 годину в режимі Плов (можна замінити режимом Каша - близько 45 хвилин).
- Після звукового сигналу відкрити кришку мультиварки, додати в кашу вершкове масло і перемішати. Перлова каша в мультиварці буде ще смачнішою, якщо дати їй настоятися під кришкою близько 15 хвилин.
- Відкрити мультиварку і розкласти перловку по тарілках, подавати до столу як гарнір. Смачного!
Україна багата на каші, які є важливим елементом традиційної української кухні. Перлова каша, зазвичай відома як "пшона каша" або "гречана каша", була давним-давно улюбленою стравою. Вона додає смаку та розмаїття у ваше щоденне меню, а приготування в мультиварці робить цей процес ще простішим і зручнішим. Спробуйте цей рецепт перлової каші в мультиварці та насолоджуйтеся смаком цієї класичної української страви.