Як приготувати перлову кашу в мультиварці

Як приготувати перлову кашу в мультиварці
4.9
(15)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700-750 мл чистої води
  • 260 гр перлової крупи
  • 50 гр вершкового масла
  • сіль, цукор за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Перлову крупу промити, скласти в миску і залити холодною водою (води має бути втричі більшою за крупу) на 3-4 години (можна залишити на ніч). Через зазначений час відкинути крупу на друшляк і дати стекти всій воді.
  2. Перекласти перловку в мультиварку і трохи її посолити, влити воду, покласти зверху половину вершкового масла. Готувати перлову кашу в мультиварці приблизно 1 годину в режимі Плов (можна замінити режимом Каша - близько 45 хвилин).
  3. Після звукового сигналу відкрити кришку мультиварки, додати в кашу вершкове масло і перемішати. Перлова каша в мультиварці буде ще смачнішою, якщо дати їй настоятися під кришкою близько 15 хвилин.
  4. Відкрити мультиварку і розкласти перловку по тарілках, подавати до столу як гарнір. Смачного!

Україна багата на каші, які є важливим елементом традиційної української кухні. Перлова каша, зазвичай відома як "пшона каша" або "гречана каша", була давним-давно улюбленою стравою. Вона додає смаку та розмаїття у ваше щоденне меню, а приготування в мультиварці робить цей процес ще простішим і зручнішим. Спробуйте цей рецепт перлової каші в мультиварці та насолоджуйтеся смаком цієї класичної української страви.