Морквяні котлети для дітей
Кухня
Дітям обов'язково сподобається смачний сніданок або вечеря з ароматних, солодких та пухнастих моркв'яних котлет. Така страва принесе максимум користі вашої дитині і сподобається навіть найбільш вибагливим.
Інгредієнти:
- 0,5 кг моркви
- 150-170 мл молока
- 1 яйце
- 3 ст.л. манної крупи
- 2-3 ст.л. панірувальних сухарів
- 0,5-1 ч.л. цукру
- 1 ч.л. вершкового масла
- щіпка солі
Рецепт приготування:
- Моркву очистити від шкірки та натерти на крупній тертці. Перекласти її у невелику каструлю або сковорідку, залити молоком, додати сіль з цукром, вершкове масло та поставити на вогонь.
- Як тільки молоко закипить, зменшити вогонь до мінімуму і тушити моркву, помішуючи, приблизно 15 хвилин. Після цього додати до морквяної маси манку, перемішати та готувати ще 7-10 хвилин на слабкому вогні.
- Потім зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити охолонути до теплої температури. Відокремити жовток від білка, додати його до моркви й перемішати.
- З морквяної маси сформувати невеликі овальні котлети, занурити їх у легко збитий білок, обваляти у сухарях і викласти на сковороду з попередньо розігрітим рослинним маслом.
- Смажити моркв'яні котлети до золотистого кольору приблизно 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні. Потім перекласти їх на паперові рушники, щоб позбутися надлишкового жиру, і подавати до столу теплими, зі сметаною або йогуртом.
- Для найменших дітей можна приготувати морквяні котлети в пароварці: для цього після додавання жовтка розкласти морквяну масу по силіконових формочках, поставити їх у чашу пароварки й готувати котлети приблизно 15-20 хвилин під кришкою.