Курячі котлети з вівсяними пластівцями

Курячі котлети з вівсяними пластівцями
4.2
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг курячого філе (або фаршу)
  • 1 цибулина
  • 2 яйця
  • 150 мл молока
  • 100 г вівсяних пластівців
  • 50 мл рослинної олії
  • близько 2 ч.л. солі
  • 2 зубчики часнику
  • 1/4 ч.л. чорного меленого перцю
  • мелений мускатний горіх і/або мелена паприка - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Залийте вівсяні пластівці трохи теплим або кімнатної температури молоком, добре перемішайте та залиште на 30 хвилин, щоб вони набрякли.
  2. Куряче філе промийте, добре обсушіть та пропустіть через м'ясорубку разом із очищеною цибулею та зубчиками часнику.
  3. Змішайте курячий фарш з вівсяними пластівцями у молоці, додайте сіль, перець, спеції та добре перемішайте.
  4. Відбийте фарш руками, збираючи його в шар та відкидаючи на миску (не менш ніж 6-7 разів). Ця процедура зробить котлети більш пухкими, однорідними та смачними.
  5. Розігрійте на сковороді 3 ст. ложки рослинної олії, сформуйте кілька котлет овальної або круглої форми та покладіть на сковороду.
  6. Смажте курячі котлети з вівсяними пластівцями на сильному вогні протягом 2 хвилин з одного боку, потім переверніть їх, знизьте вогонь до помірного і смажте під кришкою до готовності (5-7 хвилин).
  7. Перекладіть котлети на тарілку, на тій же сковороді за необхідності додайте ще трохи олії та розігрійте. Приготуйте котлети з залишку фаршу. Подавайте до столу гарячими, з будь-яким соусом та гарніром на ваш смак. Смачного!

Цікавий факт:

Вівсяні пластівці додають не тільки унікальний смак курячим котлетам, але й збагачують страву безліччю вітамінів, мінералами та клітковиною. Отже, це не тільки смачно, але й корисно для вашого організму!