Курячі котлети з вівсяними пластівцями
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг курячого філе (або фаршу)
- 1 цибулина
- 2 яйця
- 150 мл молока
- 100 г вівсяних пластівців
- 50 мл рослинної олії
- близько 2 ч.л. солі
- 2 зубчики часнику
- 1/4 ч.л. чорного меленого перцю
- мелений мускатний горіх і/або мелена паприка - за смаком
Рецепт приготування:
- Залийте вівсяні пластівці трохи теплим або кімнатної температури молоком, добре перемішайте та залиште на 30 хвилин, щоб вони набрякли.
- Куряче філе промийте, добре обсушіть та пропустіть через м'ясорубку разом із очищеною цибулею та зубчиками часнику.
- Змішайте курячий фарш з вівсяними пластівцями у молоці, додайте сіль, перець, спеції та добре перемішайте.
- Відбийте фарш руками, збираючи його в шар та відкидаючи на миску (не менш ніж 6-7 разів). Ця процедура зробить котлети більш пухкими, однорідними та смачними.
- Розігрійте на сковороді 3 ст. ложки рослинної олії, сформуйте кілька котлет овальної або круглої форми та покладіть на сковороду.
- Смажте курячі котлети з вівсяними пластівцями на сильному вогні протягом 2 хвилин з одного боку, потім переверніть їх, знизьте вогонь до помірного і смажте під кришкою до готовності (5-7 хвилин).
- Перекладіть котлети на тарілку, на тій же сковороді за необхідності додайте ще трохи олії та розігрійте. Приготуйте котлети з залишку фаршу. Подавайте до столу гарячими, з будь-яким соусом та гарніром на ваш смак. Смачного!
Цікавий факт:
Вівсяні пластівці додають не тільки унікальний смак курячим котлетам, але й збагачують страву безліччю вітамінів, мінералами та клітковиною. Отже, це не тільки смачно, але й корисно для вашого організму!