Святкова закуска з помідорів, фаршированих креветками

Святкова закуска з помідорів, фаршированих креветками
4.3
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • помідори - 4 шт.
  • очищені варені креветки - 460 г
  • лимонний свіжомелений перець - за смаком
  • листя базиліка - чверть склянки
  • винний білий оцет - 1 ст. л.
  • стебло селери - 1 шт.
  • салатна цибуля - 1 шт.
  • мариновані чорні оливки - 10 шт.
  • натуральний йогурт без додатків - 2 ст. л.

Рецепт приготування:

  1. Промийте стебло селери та наріжте його дрібніше, потім наріжте очищені варені креветки, відправте всі ці компоненти в салатник. Наріжте кільцями мариновані оливки, подрібніть листя базиліка, порубайте очищену цибулю, відправте і ці нарізані інгредієнти в салатник.
  2. Влийте в цю ж посудину винний оцет, додайте натуральний йогурт, насипте за смаком лимонний перець, перемішайте приготовлену начинку, потім промийте помідори, зріжте у них верхівки, видаліть за допомогою чайної ложки серцевину.
  3. Далі викладіть в «ємності» з помідорів раніше приготовлену начинку, після чого цю закуску можна подавати до столу на красивій тарілці сервіровки.

Цікаве доповнення:

Салат з креветками і помідорами - це не тільки смачно, а й корисно. Креветки - це чудове джерело білка та омега-3 жирних кислот, що сприяють здоров'ю серця. Помідори багаті антиоксидантами, включаючи лікопін, який може захищати від різних форм раку. Додавання базиліка не лише покращує смак цієї страви, а й має протизапальні властивості. А якщо ви хочете додати ще більше пікантності та різноманітності, спробуйте додати до салату авокадо або кілька крапель гострого соусу. Такий салат ідеально підійде як легка, але ситна страва на літній обід або вечерю.