Крабовий салат із грибами
Кухня
Інгредієнти:
- 200-250 г крабових паличок
- 250 г консервованих грибів (печериці)
- 3 яйця
- 150-200 г майонезу
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 150 г рису
- 1 цибулина
- майонез - за смаком
- сіль - за смаком
Рецепт приготування:
- Рис викладіть у друшляк та ретельно промийте під струмом прохолодної води. Перекладіть рис у каструлю з киплячою підсоленою водою (приблизно 0,5 л) та варіть його до готовності протягом 20-30 хвилин.
- Відкиньте рис на сито та знову промийте під струмом холодної води. Дайте стекти всій воді з відвареного рису та трохи промокніть його серветками для зняття надлишкової вологи.
- Яйця залийте холодною водою, поставте на вогонь та варіть 10 хвилин після закипання. Злийте кип'яток, залійте яйця холодною водою і залиште на декілька хвилин до повного охолодження.
- Очистіть варені яйця від шкаралупи та наріжте їх дрібними кубиками. Відкрийте банку з консервованими грибами та злийте рідину. Крабові палички очистіть від плівки і також наріжте дрібними кубиками. Відкрийте консервовану кукурудзу та також злийте з неї ридину.
- Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками, покладіть у сито й обваріть її окропом. Дайте стекти всій воді. Зелень промийте та нашинкуйте. Гриби наріжте на дрібні шматочки.
- Поєднайте в одній мисці або салатниці крабові палички з грибами, рисом, вареними яйцями, кукурудзою, цибулею та зеленню. Посоліть крабовий салат з грибами за смаком, заправте майонезом та перемішайте. Подавати до столу бажано відразу після приготування. Смачного!
Цікавий факт:
Краби є одними з найпопулярніших морських продуктів. Вони багаті на білки та мінерали, такі як селен, залізо та цинк. Їхнє м'ясо має ніжний смак, що доповнюється ароматними грибами у цьому рецепті. Крабовий салат з грибами стане чудовою вишуканою стравою на будь-якому застіллі або святковому обіді. Спробуйте його і насолоджуйтеся смаком!