Крабовий салат із грибами

Крабовий салат із грибами
4.7
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200-250 г крабових паличок
  • 250 г консервованих грибів (печериці)
  • 3 яйця
  • 150-200 г майонезу
  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 150 г рису
  • 1 цибулина
  • майонез - за смаком
  • сіль - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Рис викладіть у друшляк та ретельно промийте під струмом прохолодної води. Перекладіть рис у каструлю з киплячою підсоленою водою (приблизно 0,5 л) та варіть його до готовності протягом 20-30 хвилин.
  2. Відкиньте рис на сито та знову промийте під струмом холодної води. Дайте стекти всій воді з відвареного рису та трохи промокніть його серветками для зняття надлишкової вологи.
  3. Яйця залийте холодною водою, поставте на вогонь та варіть 10 хвилин після закипання. Злийте кип'яток, залійте яйця холодною водою і залиште на декілька хвилин до повного охолодження.
  4. Очистіть варені яйця від шкаралупи та наріжте їх дрібними кубиками. Відкрийте банку з консервованими грибами та злийте рідину. Крабові палички очистіть від плівки і також наріжте дрібними кубиками. Відкрийте консервовану кукурудзу та також злийте з неї ридину.
  5. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками, покладіть у сито й обваріть її окропом. Дайте стекти всій воді. Зелень промийте та нашинкуйте. Гриби наріжте на дрібні шматочки.
  6. Поєднайте в одній мисці або салатниці крабові палички з грибами, рисом, вареними яйцями, кукурудзою, цибулею та зеленню. Посоліть крабовий салат з грибами за смаком, заправте майонезом та перемішайте. Подавати до столу бажано відразу після приготування. Смачного!

Цікавий факт:

Краби є одними з найпопулярніших морських продуктів. Вони багаті на білки та мінерали, такі як селен, залізо та цинк. Їхнє м'ясо має ніжний смак, що доповнюється ароматними грибами у цьому рецепті. Крабовий салат з грибами стане чудовою вишуканою стравою на будь-якому застіллі або святковому обіді. Спробуйте його і насолоджуйтеся смаком!