Котлети з курячого фаршу із сиром

Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг курячого фаршу
- 200 г білого хліба
- 100-150 мл молока
- 100 г твердого сиру
- 1 невелика цибулина
- близько 100 г панірувальних сухарів
- 50-70 г вершкового масла
- 1 зубчик часнику
- 0,5 ч.л. солі
- чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
- Батон очистіть від скоринки, розірвіть на велики шматочки, покладіть у миску та залийте теплим молоком. Залиште на 10-15 хвилин для вбирання молока.
- Пропустіть замочений у молоці хліб разом із очищеною цибулею, часником та фаршем через м'ясорубку. Додайте сіль з перцем та перемішайте.
- З отриманого фаршу зволоженими руками формуйте невеликі круглі коржики. На одну сторону кожного коржику кладіть маленький шматочок сиру, накрийте другою половиною фаршу та защипайте краї так, щоб сир опинився всередині.
- На сковороді змішайте вершкове масло з 2 ст.л. рослинного, поставте на вогонь та розігрійте. Кожну котлетку обвалюйте в панірувальних сухарях та викладайте на сковороду з розігрітим маслом.
- Обсмажуйте курячі котлетки з обох сторін по 2 хвилини на сильному вогні, після чого перекладіть у форму для випікання та відправте у духовку. Запікайте котлетки з курячого фаршу з сиром протягом 15 хвилин при 180°C.
- Вийміть форму з духовки та подавайте курячі котлетки з сиром до столу гарячими, із будь-яким соусом та гарніром на вибір. Смачного!
Цікавий факт:
Сир, використаний у цьому рецепті, може бути за вашим смаком - молодий чеддер, гауда або навіть сир з додаванням трав можуть додати особливий шарм котлеткам. Ви також можете спробувати змішувати різні види сирів для унікальних поєднань смаків!