Котлети з курячого фаршу із сиром

Котлети з курячого фаршу із сиром
4.1
(10)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячого фаршу
  • 200 г білого хліба
  • 100-150 мл молока
  • 100 г твердого сиру
  • 1 невелика цибулина
  • близько 100 г панірувальних сухарів
  • 50-70 г вершкового масла
  • 1 зубчик часнику
  • 0,5 ч.л. солі
  • чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Батон очистіть від скоринки, розірвіть на велики шматочки, покладіть у миску та залийте теплим молоком. Залиште на 10-15 хвилин для вбирання молока.
  2. Пропустіть замочений у молоці хліб разом із очищеною цибулею, часником та фаршем через м'ясорубку. Додайте сіль з перцем та перемішайте.
  3. З отриманого фаршу зволоженими руками формуйте невеликі круглі коржики. На одну сторону кожного коржику кладіть маленький шматочок сиру, накрийте другою половиною фаршу та защипайте краї так, щоб сир опинився всередині.
  4. На сковороді змішайте вершкове масло з 2 ст.л. рослинного, поставте на вогонь та розігрійте. Кожну котлетку обвалюйте в панірувальних сухарях та викладайте на сковороду з розігрітим маслом.
  5. Обсмажуйте курячі котлетки з обох сторін по 2 хвилини на сильному вогні, після чого перекладіть у форму для випікання та відправте у духовку. Запікайте котлетки з курячого фаршу з сиром протягом 15 хвилин при 180°C.
  6. Вийміть форму з духовки та подавайте курячі котлетки з сиром до столу гарячими, із будь-яким соусом та гарніром на вибір. Смачного!

Цікавий факт:

Сир, використаний у цьому рецепті, може бути за вашим смаком - молодий чеддер, гауда або навіть сир з додаванням трав можуть додати особливий шарм котлеткам. Ви також можете спробувати змішувати різні види сирів для унікальних поєднань смаків!