Фарширований гарбуз

Фарширований гарбуз
4.5
(7)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середній гарбуз
  • 2 курячих філе (або 1 грудка)
  • 2 цибулини
  • 1 невеликий кабачок (можна замінити цукіні)
  • 250 гр свіжих печериць
  • 150 мл молока
  • 1 болгарський перець
  • 1 велика картоплина
  • 100 гр твердого сиру
  • 100 мл вершків 10-15%
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Духовку розігріти до 180С, деко застелити фольгою. Гарбуз вимити, обережно зрізати верхівку (не викидати її) і вийняти ножем м'якоть із насінням (залишити близько 1,5-2 см м'якоті на шкірці). Очистити м'якоть гарбуза від насіння і порізати її невеликими кубиками.
  2. Часник почистити і дуже дрібно порізати ножем, можна пропустити через часникодавку. Змастити гарбуз усередині вершковим маслом і натерти часником, влити близько 100 мл гарячої води і перекласти його на деко, відправити його в розігріту духову шафу.
  3. Запікати гарбуз у духовці приблизно 15-20 хвилин. Тим часом приготувати начинку для фаршированого гарбуза. Цибулю очистити та порізати дрібними шматочками. Кабачок вимити і порізати маленькими кубиками (якщо шкірка жорстка - попередньо зняти її з кабачка).
  4. Картоплю очистити і порізати кубиками такого ж розміру, як і кабачок. Гриби вимити та дрібно порізати. Куряче філе промити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Вийняти деко і залишити гарбуз остигати.
  5. На сковорідці розігріти 2-3 ложки олії та викласти картоплю з кабачком і подрібненим гарбузом. Смажити овочі на середньому вогні приблизно 10 хвилин, помішуючи. Перекласти картоплю з кабачками і гарбузом у миску, а на сковороді розігріти ще пару ложок олії.
  6. Викласти на сковорідку подрібнене куряче філе і просмажити його протягом 5 хвилин на середньо-сильному вогні. Перекласти курку в миску зі смаженими овочами, трохи посолити, поперчити і перемішати.
  7. На пательню влити ложку рослинної олії та поставити на вогонь. Викласти на розігріту сковорідку подрібнену цибулю та просмажити її протягом 2-3 хвилин. Потім додати на сковорідку гриби та перемішати.
  8. Готувати гриби на середньому вогні, помішуючи, протягом 10-12 хвилин до готовності. Потім додати на пательню решту овочів із м'ясом із миски та перемішати. Влити в сковорідку молоко і вершки, ще раз усе перемішати, досолити і поперчити за смаком.
  9. Духовку знову розігріти до 180С. Тушкувати начинку для фаршированого гарбуза близько 8-10 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи. Нафарширувати отриманою сумішшю гарбуз, перекласти його на деко і відправити в розігріту духовку.
  10. Фарширований гарбуз готується приблизно 20 хвилин за вказаної температури. Тим часом натерти сир на дрібній тертці. Вийняти деко, посипати фарширований гарбуз тертим сиром і відправити знову в духову шафу на кілька хвилин.
  11. Вийняти страву з духовки та прикрити кришечкою, залишити на 10-15 хвилин застигати. Подавати фарширований гарбуз під сиром до столу гарячим. Смачного!

Фарширований гарбуз - це страва, яка привертає увагу своєю незвичайною презентацією. Його яскравий помаранчевий колір і витончена форма роблять його прекрасним декором на святковому столі. Але не тільки зовнішній вигляд робить цю страву особливою - її смак і корисні властивості теж захоплюють.