Фарширований гарбуз

Кухня
Інгредієнти:
- 1 середній гарбуз
- 2 курячих філе (або 1 грудка)
- 2 цибулини
- 1 невеликий кабачок (можна замінити цукіні)
- 250 гр свіжих печериць
- 150 мл молока
- 1 болгарський перець
- 1 велика картоплина
- 100 гр твердого сиру
- 100 мл вершків 10-15%
- 3 зубчики часнику
- 1 ст.л. вершкового масла
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Духовку розігріти до 180С, деко застелити фольгою. Гарбуз вимити, обережно зрізати верхівку (не викидати її) і вийняти ножем м'якоть із насінням (залишити близько 1,5-2 см м'якоті на шкірці). Очистити м'якоть гарбуза від насіння і порізати її невеликими кубиками.
- Часник почистити і дуже дрібно порізати ножем, можна пропустити через часникодавку. Змастити гарбуз усередині вершковим маслом і натерти часником, влити близько 100 мл гарячої води і перекласти його на деко, відправити його в розігріту духову шафу.
- Запікати гарбуз у духовці приблизно 15-20 хвилин. Тим часом приготувати начинку для фаршированого гарбуза. Цибулю очистити та порізати дрібними шматочками. Кабачок вимити і порізати маленькими кубиками (якщо шкірка жорстка - попередньо зняти її з кабачка).
- Картоплю очистити і порізати кубиками такого ж розміру, як і кабачок. Гриби вимити та дрібно порізати. Куряче філе промити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Вийняти деко і залишити гарбуз остигати.
- На сковорідці розігріти 2-3 ложки олії та викласти картоплю з кабачком і подрібненим гарбузом. Смажити овочі на середньому вогні приблизно 10 хвилин, помішуючи. Перекласти картоплю з кабачками і гарбузом у миску, а на сковороді розігріти ще пару ложок олії.
- Викласти на сковорідку подрібнене куряче філе і просмажити його протягом 5 хвилин на середньо-сильному вогні. Перекласти курку в миску зі смаженими овочами, трохи посолити, поперчити і перемішати.
- На пательню влити ложку рослинної олії та поставити на вогонь. Викласти на розігріту сковорідку подрібнену цибулю та просмажити її протягом 2-3 хвилин. Потім додати на сковорідку гриби та перемішати.
- Готувати гриби на середньому вогні, помішуючи, протягом 10-12 хвилин до готовності. Потім додати на пательню решту овочів із м'ясом із миски та перемішати. Влити в сковорідку молоко і вершки, ще раз усе перемішати, досолити і поперчити за смаком.
- Духовку знову розігріти до 180С. Тушкувати начинку для фаршированого гарбуза близько 8-10 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи. Нафарширувати отриманою сумішшю гарбуз, перекласти його на деко і відправити в розігріту духовку.
- Фарширований гарбуз готується приблизно 20 хвилин за вказаної температури. Тим часом натерти сир на дрібній тертці. Вийняти деко, посипати фарширований гарбуз тертим сиром і відправити знову в духову шафу на кілька хвилин.
- Вийняти страву з духовки та прикрити кришечкою, залишити на 10-15 хвилин застигати. Подавати фарширований гарбуз під сиром до столу гарячим. Смачного!
Фарширований гарбуз - це страва, яка привертає увагу своєю незвичайною презентацією. Його яскравий помаранчевий колір і витончена форма роблять його прекрасним декором на святковому столі. Але не тільки зовнішній вигляд робить цю страву особливою - її смак і корисні властивості теж захоплюють.